Zijn Birmans grote katten?

Birmanen worden beschouwd als middelgroot tot groot en hun gemiddelde gewicht varieert tussen 7-12 pond. De Birman is een kat met een lang lichaam en kan behoorlijk groot worden. Mannetjes zijn meestal groter dan vrouwtjes. Het zijn katten met zware poten en kunnen in alle opzichten wat gedrongen overkomen.

De Birman is een middelgrote kat met een lang, rechthoekig lichaam en een gedrongen, gespierd postuur. Het hoofd van de Birman is breed en rond, met zware kaken, een stevige kin, volle wangen, een licht ronde snuit en een middelgrote Romeinse neus. Alle Birman-kittens worden wit geboren; de kleurpunten op het gezicht, oren, poten en staart ontwikkelen zich naarmate ze ouder worden. Aangezien de Birman-kat over het algemeen een gezonde eetlust en een stevige bouw heeft, kan het ras overgewicht krijgen als Birmaanse eigenaren hun voeding niet goed beheren.

Je Birman-kat slank houden is gezonder voor de kat en kan helpen om de ontwikkeling van aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes en artritis te voorkomen. In plaats van de voerbak de hele dag gevuld te houden (ook wel gratis voer genoemd), kun je je volwassen Birman-kat twee afgemeten maaltijden per dag serveren (jonge kittens moeten meerdere keren per dag eten). Het serveren van afgemeten maaltijden helpt om overeten te voorkomen. Vraag uw dierenarts of fokker om advies over het beste voer voor uw Birman-kat.

De Birman heeft een zijdeachtige, halflange vacht in het puntige patroon van de Siamees (wat betekent dat de kleur donkerder is op gezicht, oren, benen en staart), een brede, ronde kop met middelgrote oren, felblauwe ogen die hem een lieve uitdrukking geven en vier witte voeten waardoor hij eruitziet alsof hij kleine witte handschoenen draagt. Dit is een middelgrote tot grote kat met een stevig, krachtig lichaam dat zijn zachte karakter verloochent. Volgens de legende was een Kittah-priester genaamd Mun-Ha aan het bidden in de tempel van Lao-Tsun, vergezeld van een witte tempelkat genaamd Sinh. Een leuke manier om Birmaanse fokkers te ontmoeten en veel verschillende kattenrassen op één plek te zien, is door naar een kattenshow te gaan.

Verwacht dat je Birman betrokken wil zijn bij wat je doet en wees dankbaar dat hij niet zo bazig is als de Siamees. De kat was getransformeerd; zijn lichaam kreeg een gouden tint, zijn ogen werden blauw en zijn benen werden bruin. Helaas was er tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog nog maar één paar Birmanen in leven, ook al begon het ras aan populariteit te winnen. Een zegelpunt Birman heeft bijvoorbeeld een lichaam dat bleek tot crèmekleurig is met een warme tint die geleidelijk lichter wordt op de buik en borst.

De Birmanen deden het een tijdje goed, maar tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog waren er nog maar één paar Birmanen over. De eerste twee Birmanen die Europa bereikten, werden naar Frankrijk gestuurd als cadeau aan majoor Gordon Russell en Auguste Pavie, die aan het begin van de 20e eeuw hielpen bij de verdediging van de tempel. Houd uw kat actief en zorg ervoor dat u een geschikt eiwitrijk dieet aanbiedt om uw kat te helpen een gezond en comfortabel gewicht te behouden. De Birman is vriendelijk en sociaal en is een aanhankelijke en zachtaardige kat die met bijna iedereen overweg kan, ook met andere katten en honden.

Birmanen zijn geduldige en tolerante katten, waardoor ze geweldige speelkameraadjes zijn voor kinderen die er voorzichtig en respectvol mee omgaan. Als dank gaven de priesters deze mannen een broedpaar Birmanen, dat de basis vormde van het ras in het Westen. Ik zou zeggen dat Birmans het gelukkigst zouden zijn als ze toegang hebben tot een buitenpiste zodat ze naar buiten kunnen als ze dat willen. Neem leuk speelgoed mee, zoals toverstokken, jingly balls en speelgoedmuizen waar je Birman meerdere keren per dag mee kan spelen.

Breng uw Birman-kat minstens één keer per jaar naar uw dierenarts voor een volledig lichamelijk onderzoek om er zeker van te zijn dat uw kat gezond is en zodat u eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig kunt identificeren.