Wat is het verschil tussen een Ragdoll en een Birman-kat?

De Ragdoll is een grote en langzaam tot volwassen kat, met mannetjes die 6 tot 9 kg (12 tot 20 pond) wegen en vrouwtjes die 4 tot 6 kg (8 tot 15 pond) wegen. De Birman is een middelgrote kat, met mannetjes die 3 tot 6 kg (6 tot 12 pond) wegen en vrouwtjes die iets kleiner zijn. Er is een verschil in grootte tussen de twee rassen, aangezien Ragdoll-katten doorgaans groter zijn dan Birmanen. Ragdolls hebben ook een langere vacht dan Birman Cats, die zijdeachtiger van structuur zijn.

Daarnaast hebben Ragdolls witte kinnen, terwijl Birmanen dat niet hebben. Qua persoonlijkheid zijn Ragdolls volgzamer en relaxter. Vanwege de rasverschillen tussen Ragdoll en Birman, zullen uw verzorgingstaken er van kattenras tot kattenras iets anders uitzien. Beide rassen hebben prachtige blauwe ogen, maar de ogen van een Ragdoll-kat zijn meestal feller dan de ogen van een Birman-kat.

Hoewel zowel de Birman- als de Ragdoll-katten gefokt zijn als gezelschapskatten voor mensen, heeft de Birman-kat een iets langere geschiedenis als gezelschapskat. De makkelijkste manier om ze van elkaar te onderscheiden is dat een Ragdoll en Birman heel verschillende hoofdprofielen hebben — Birmanen hebben een Romeinse neus (dwz de neusvorm is bol), terwijl de Ragdoll concaaf is en dus naar binnen dipt. Als je op zoek bent naar een vriendelijke, sociale kat die je gezelschap houdt, dan is een Ragdoll of een Birman een goede keuze. Hoewel de meeste Ragdoll-katten tussen de 10 en 20 pond wegen als volwassen katten, is het niet ongehoord dat een Ragdoll-kat 25 pond of meer weegt (dit kan vooral gelden voor ongecastreerde mannetjes).

Iets wat niet werd vermeld, is dat ragdolls niet van gesloten deuren houden, dus als je privacy wilt, zeg dat dan gedag.De Birman hecht zich het liefst aan één bepaald lid van de familie, terwijl de Ragdoll van mensen houdt en zijn liefde over iedereen verspreidt. Birmans en Ragdolls staan over de hele wereld bekend omdat ze een ontspannen temperament hebben en uitstekende metgezellen zijn.