Waarom zijn Birman-katten zo populair?

De typische persoonlijkheid van een Birmaanse kat is aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig en nieuwsgierig. Omdat ze zo gemakkelijk in de omgang en vriendelijk zijn, zijn deze katten een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen of huishoudens met andere katten of honden. De Birman is vriendelijk en sociaal en is een lieve en zachtaardige kat die met bijna iedereen overweg kan, ook met andere katten en honden. Birmanen zijn zelfs zo sociaal dat ze er een hekel aan hebben om alleen te zijn.

Het is aan te raden om twee Birman-kittens mee naar huis te nemen, vooral als je buitenshuis werkt, zodat ze altijd een vriend hebben om mee te knuffelen en rond te hangen. Birmanen zijn geduldige en tolerante katten, waardoor ze geweldige speelkameraadjes zijn voor kinderen die voorzichtig en met respect met ze omgaan. Ze zijn speels en nieuwsgierig, en hebben de neiging om je van kamer naar kamer te volgen, zodat ze kunnen „helpen met alles wat je toevallig aan het doen bent”. De oorsprong van de Birman blijft een mysterie, met veel niet-geverifieerde verhalen over hun ontstaan.

Birmanen zijn helemaal wit geboren en ontwikkelen hun volledige kleur pas als ze volwassen zijn. Ze behouden hun unieke witte „wanten” op alle vier de poten. Birmans zijn erg sociaal en vinden het leuk om betrokken te zijn bij je dagelijkse activiteiten. Ze zijn minder geneigd om op hoge plekken te klimmen en te springen en hangen het liefst op de begane grond of op de bank.

Birmans hebben een speelse kant en spelen apporteren of jagen als ze verloofd zijn, maar luieren het liefst met hun familie. Neonatale isoerytrolyse, of NI, is een zeldzame immuungemedieerde ziekte die wordt veroorzaakt wanneer een pasgeboren kitten met bloedgroep A colostrum (eerste melk) opzuigt van een moeder met bloedgroep B of omgekeerd. De immuniteit van de moeder tegen bloed van type A zit in haar colostrum, dus wanneer het kitten borstvoeding geeft, wordt het antigeen door inslikken in de bloedbaan van het kitten opgenomen. De resulterende immuunreactie ontwikkelt antilichamen die de eigen rode bloedcellen van het kitten aanvallen en vernietigen.

Bijgevolg sterven aangetaste kittens meestal binnen enkele dagen na de geboorte. NI kan bij veel kattenrassen voorkomen, maar wordt vaker gezien bij rassen met een grotere kans op bloedgroep B zoals uw Birman. Als u van plan bent uw kat te fokken, moet u vooraf meer over dit probleem te weten komen bij uw dierenarts. Birman-katten zijn liefhebbende, aanhankelijke metgezellen.

Het zijn zachte huisdieren met een lange vacht die niets liever doen dan de dag aan de zijde van hun baasje doorbrengen. Deze behandeling kan stressvol zijn voor uw kat en duur voor u, dus preventieve zorg is overal nuttig. Jongere Birmanen zullen dol zijn op een leuk spelletje met de laser of ander snel bewegend speelgoed, maar naarmate je kat ouder wordt, zal ze het leuk vinden om gewoon door het huis te dwalen en ervoor te zorgen dat alles in orde is. Diabetes, een erfelijke ziekte, heeft een veel grotere kans om zich te ontwikkelen bij huisdieren met overgewicht en zal misschien nooit een probleem worden voor een kat met een gezond gewicht.

De Cat Fanciers Association en The International Cat Association vermelden beide actieve Birman-fokkers op hun respectievelijke websites. Elke kat is uniek en heeft zijn eigen specifieke voorkeuren, antipathieën en behoeften als het gaat om eten. Deze methode, gratis voeren, werkt goed voor de meeste katten, maar verveling kan ervoor zorgen dat uw kat vaker naar de voerbak gaat. Het hoofd van de Birman is breed en rond, met zware kaken, een stevige kin, volle wangen, een ietwat ronde snuit en een middelgrote Romeinse neus.

Deze prachtige dieren zijn gefokt om sociaal te zijn met iedereen in het gezin (inclusief andere katten of honden, indien op de juiste manier geïntroduceerd). Het Birmaanse kattenras vond zijn weg naar Frankrijk en Engeland in de vroege jaren 1900, en veel van de huidige Birmaanse katten kunnen hun oorsprong terugvoeren op katten uit deze landen. Katten passen hun verlangen naar persoonlijke interactie meestal aan door de hoeveelheid genegenheid die ze krijgen, dus met andere woorden, als je je kat negeert, betekent dat je kat je negeert. Onthoud dat dit een kat is die behoorlijk wat aandacht, spel en verzorging nodig heeft, dus overweeg of je de tijd hebt om aan die behoeften te voldoen.

Birman-katten zijn een extreem gezond ras, zonder bekende rasspecifieke ziekten of andere gezondheidsproblemen. Volgens National Birman Fanciers waren het tempelkatten en metgezellen van Kittah-priesters. Birmaanse katten zien er misschien glamoureus uit, maar dat betekent niet dat ze luxe accommodaties nodig hebben om ze gelukkig te maken. Zonder extra hulp en zorg van u zal uw kat waarschijnlijk mogelijk ernstige gebitsproblemen krijgen.

.