Moet ik twee Birman-katten kopen?

Overweeg je om een Birman-kat te kopen? Als dat zo is, vraag je je misschien af of je er twee moet kopen. Deze katten staan immers bekend om hun gehechtheid aan mensen en kunnen eenzaam en verveeld raken als ze de hele dag alleen worden gelaten. Over het algemeen zijn katten gelukkiger in paren, terwijl katten ook graag alleen zijn. De Birman is een heel sociale kat, dus ze houden er echt niet van om alleen te zijn.

Het is het beste om een Birman samen te houden met een ander huisdier, zoals een andere Birman, een andere kat of een hond. Ze zijn nieuwsgierig en staan open voor vreemden. Als een Siamees te levendig is en te veel aandacht van je nodig heeft, maar een Perziër te stil en terughoudend is, dan is de Birman de perfecte kat omdat hij een mix van beide karakters heeft. Birmanen zien er misschien glamoureus uit, maar dat betekent niet dat ze luxe accommodaties nodig hebben om gelukkig te zijn.

In feite zullen Birmans zich net zo goed thuis voelen in een klein appartement of op een paleisachtig landgoed. Ze doen het ook prima met huisgenoten van katten of honden, zolang iedereen maar een goede introductie heeft gehad. Maar ze vinden het alleenstaande leven ook niet erg, zolang je maar wat quality time met ze doorbrengt als je thuiskomt van je werk. Een goede kattenvriend kan je Birman Cat gelukkig maken en als katten gelukkig zijn, is de familie gelukkig.

Tussen hun schattige uiterlijk, met hun prachtige blauwe ogen en hun lieve persoonlijkheden is het geen wonder dat zoveel mensen hun eigen Birman willen. Het valt niet te ontkennen dat Birmanen een bijzonder mooi ras zijn, wat logisch is als je bedenkt dat ze volgens de legende hun knappe uiterlijk hebben gekregen van de godin Tsim-Kyan-Kse. Om deze heren te bedanken voor hun diensten schonken de priesters hen twee Birmaanse katten die zich bij hun terugkeer naar Frankrijk voegden. Afhankelijk van wie je het vraagt, hoor je misschien ook dat het Birman-ras naar Frankrijk is gebracht door niemand minder dan de beroemde Cornelius Vanderbilt.

En vanwege hun relaxte houding zijn Birmans veel gemakkelijker naar de dierenarts te brengen dan sommige andere katten, dus houd je aan regelmatige dierenartsafspraken om je katachtige bestie gezond te houden. De vacht van Birmaanse katten is altijd puntig, wanneer hun ledematen donkerder zijn dan hun lichaam, dat meestal een bleke kleur heeft. Birman-katten zijn matig actief en vinden het leuk om een paar vilten muizen of plastic ballen rond te slaan om bezig te blijven. Zoals bij alle katten omvat de juiste verzorging van uw Birman het knippen van hun nagels, het schoonhouden van hun kattenbak en het poetsen van hun tanden.

Gelukkig werden de paar overgebleven Birmanen overgezet naar andere kattenrassen en begon hun populatie langzaam weer op te bouwen. Zoals alle trotse ouders van huisdieren wil je waarschijnlijk foto's van je Birman aan al je vrienden laten zien. Maar de Tweede Wereldoorlog decimeerde het ras en er bleven slechts twee Birmanen over in Frankrijk toen de vijandelijkheden eindigden. In de daaropvolgende decennia werden Birmanen steeds wijdverspreider en hun aantal bleef groeien, tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Een dergelijke samenwerking kan uw Birman Cat helpen om depressie, verlatingsangst, destructief gedrag, onwil om te eten en goede badkamergewoonten te vermijden. Krieger zegt dat een paar keer per week eenvoudig poetsen of kammen eigenlijk alles is wat een Birman nodig heeft om er geweldig uit te zien. Hoewel een goede verzorgingsroutine essentieel is om uw Birman gezond te houden, is hun dagelijkse voeding net zo belangrijk.