Hebben Birman-katten een metgezel nodig?

Van Birman-katten is bekend dat ze vriendelijk zijn tegen kinderen, honden en andere katten. In tegenstelling tot de meeste katten houden ze er zelfs niet van om het „enige huisdier” te zijn, dus misschien wilt u uw Birman een metgezel geven, het maakt niet uit of het een andere Birman, een ander kattenras of zelfs een hond is. Over het algemeen zijn katten gelukkiger in paren, terwijl katten graag alleen zijn. Kunnen Birman-katten met rust worden gelaten? Zoals alle katten kunnen Birman-katten voor zichzelf zorgen, maar dit betekent niet dat ze gelukkig zullen zijn.

Geen enkele kat mag voor onbepaalde tijd alleen worden gelaten, maar de Birman tolereert bijzonder weinig eenzaamheid. De persoonlijkheid van de Birman-kat is ongelooflijk charmant. Helaas kunnen zowel depressie als verlatingsangst ertoe leiden dat katten zich misdragen en vaak worden herplaatst vanwege „gedragsproblemen”. Huidbiopsiemonsters zullen aangeven of uw kat een lager dan normaal aantal haarzakjes, talgklieren of zweetklieren heeft.

Deze gratis voermethode werkt goed voor de meeste katten, maar verveling kan ertoe leiden dat uw kat vaker naar de voerbak gaat. Er zijn bloedonderzoeken beschikbaar om coronavirussen bij katten op te sporen, maar deze tests maken geen goed onderscheid tussen niet-schadelijke coronavirussen en de daadwerkelijke FIP-ziekte. Katten zijn echter carnivoren en elke kat moet 41 verschillende en specifieke voedingsstoffen uit hun voer halen. Ze zijn heel sociaal en kunnen goed overweg met andere katten en honden als ze goed gesocialiseerd en op een verstandige manier geïntroduceerd zijn.

Voor mensen met kinderen die de ruimte van een kat kunnen respecteren en regels of instructies kunnen volgen, kan de Birman een mooi en aanhankelijk familiehuisdier zijn. Vanwege het notoir aanhankelijke en liefdevolle karakter van de Birman kunnen ze het op zichzelf misschien niet zo goed doen als de meeste andere katten. Volgens de legende waren de aantrekkelijke blauwe ogen van de Birman een beloning voor de liefde en toewijding van een tempelkat aan zijn priesteres van een godin met blauwe ogen. Katten passen hun verlangen naar persoonlijke interactie meestal aan door de hoeveelheid genegenheid die ze krijgen, dus met andere woorden, als je je kat negeert, betekent dat dat je kat je zal negeren.

Volgens de legende dankt het Birmaanse ras zijn bijzondere uiterlijk aan zijn leven met Kittah-priesters in een Birmese tempel. Als je geen vrijwilliger kunt vinden in je sociale omgeving, kun je ook apps zoals Rover gebruiken om gemakkelijk bezoeken met je kat te plannen wanneer dat nodig is. Mits uw Birman gezelschap en een geschikte plek heeft om zijn tijd door te brengen, zouden ze redelijk goed moeten kunnen omgaan met een beperkte scheiding. Meestal zijn granulaten in deze neutrofielen reden tot bezorgdheid en wijzen ze op een infectie of ziekte, maar bij uw Birman kunnen deze korrels volkomen normaal zijn.