Hebben Birmanen veel onderhoud nodig?

De Birman-kat zal voor veel mensen een uitstekend huisdier zijn. Behalve hun vacht hebben ze niet veel onderhoud nodig en brengen ze graag tijd door met hun familie. Als je naar de lange vacht van de Birman kijkt, zou je kunnen denken dat het ras veel verzorging nodig heeft. In werkelijkheid is de vacht vrij gemakkelijk te verzorgen.

Het is een enkele laag, dus er is geen grondlaag om uit te borstelen en de textuur van de zijdeachtige vacht zorgt ervoor dat deze bestand is tegen matvorming en slechts wekelijks geborsteld hoeft te worden met een zachte, gladde borstel. Houd de nagels van je Birman kort geknipt en controleer wekelijks hun oren. Als je een kleine hoeveelheid vuil of oorsmeer in de oren ziet, gebruik dan een oorreiniger voor huisdieren en wattenbolletjes om de oren schoon te maken (gebruik nooit een wattenstaafje). Als de oren van je Birman er rood of erg vuil uitzien, maak dan een afspraak met je dierenarts.

Birmanen zijn voor velen een uitstekende keuze vanwege hun kalme temperament en aanhankelijke manier van doen. Ze zijn ook zeer onderhoudsarm, waardoor ze een toegankelijker huisdier zijn om te hebben en te behandelen. Niet bijzonder, hoewel de halflange vacht dagelijks geborsteld moet worden. Als je een sociale en liefdevolle metgezel aan je leven wilt toevoegen, is de Birman een uitstekende keuze.

Over het algemeen zijn ze onderhoudsarm voor verzorging en spel, maar ze vereisen nog steeds dat je actief bent in hun leven en welzijn. De oorsprong van de Birman blijft een mysterie, met veel niet-geverifieerde verhalen over hun oorsprong. Birmanen worden volledig wit geboren en ontwikkelen hun volledige kleur pas als ze volwassen zijn. Ze behouden hun unieke witte „handschoenen” op alle vier de poten.

Birmanen zijn erg sociaal en vinden het leuk om betrokken te zijn bij je dagelijkse activiteiten. Ze klimmen en springen minder snel op hoge plekken en luieren liever op de grond of op de bank. Birmanen hebben een speelse kant en spelen apporteren of jagen als ze verloofd zijn, maar luieren het liefst met hun familie. We zullen de meest voorkomende problemen in Birmans beschrijven om u een idee te geven van wat er in de toekomst kan gebeuren.

Dit zorgt ervoor dat de kat zich niet opgesloten voelt en zeker weet dat ze kan komen en gaan wanneer ze willen. Katten passen hun verlangen naar persoonlijke interactie meestal aan door de hoeveelheid genegenheid die ze ontvangen, dus met andere woorden, als je je kat negeert, betekent dat dat je kat je negeert. Het zijn meestal heel goede katten gedurende hun hele leven en kunnen hun hele leven gezond blijven als ze gezond eten en actief blijven. Voor rassen met een verhoogd risico, zoals uw Birman, worden diagnostische tests aanbevolen vóór elke vorm van operatie of tandextractie om abnormale stollingstijden op te sporen.

De Birman is vriendelijk en sociaal en is een zachtaardige en zachtaardige kat die met bijna iedereen overweg kan, ook met andere katten en honden, waardoor ze uitstekende familiekatten zijn. Veel van wat je thuis kunt doen om je kat gelukkig en gezond te houden, is gezond verstand, net als voor mensen. Wanneer Birmanen, en alle katten, in het voorjaar hun wintervacht afwerpen, is het bijzonder belangrijk om ze te borstelen om ervoor te zorgen dat alle dode huid en haarcellen van het lichaam van uw huisdier komen. Leverlipidose, of leververvetting, is een andere potentieel dodelijke ziekte bij huisdieren met overgewicht; leverlipidose kan binnen 48 uur ontstaan wanneer een kat met overgewicht om welke reden dan ook stopt met eten.

Eldredge, auteur van het best verkochte veterinaire handboek voor kattenbezitters - Janet Cutler, PhD., Cat Behaviorist - Julia Wilson, auteur van 1.000 kattenartikelen. Hoe comfortabeler een kat zich voelt in het bijzijn van zijn baasje, hoe groter de kans dat ze meer tijd met hem willen doorbrengen en uiteindelijk schootkatten worden. Tijdens onderzoeken van uw kat voeren we de nodige „controles” uit en testen we op ziekten en aandoeningen die veel voorkomen bij Birmanen. Birmans zijn er in verschillende kleuren, waaronder de traditionele vierpuntskleuren; zegel, blauw, lila en chocolade, maar ook rood, crème en tortie.

Naast deze kleuren kan de Birman ook worden geleverd met tabby (lynx) punten in de bovenstaande kleuren. Alle katten hebben gebitsverzorging nodig, zoals poetsen met een tandenborstel en tandpasta voor katten of het voeren van rauwe stukken biefstuk of rauwe kippenhalzen.