De fascinerende geschiedenis van het Ragdoll-kattenras

Riverside, Californië is een stad in en de provinciehoofdstad van Riverside County, Californië, Verenigde Staten, in het grootstedelijk gebied Inland Empire. Het is genoemd naar zijn ligging naast de Santa Ana-rivier. Het is de dichtstbevolkte stad in het Inland Empire en in Riverside County, en ligt ongeveer 50 mijl ten zuidoosten van het centrum van Los Angeles. Wikipedia De Ragdoll is een kattenras met een opvallende kleurpuntvacht en blauwe ogen.

De morfologie is groot en zwaar, met een halflange en zijdeachtige vacht. De Amerikaanse fokker Ann Baker ontwikkelde Ragdolls in de jaren 60. Ze staan vooral bekend om hun volgzame, kalme temperament en aanhankelijke karakter. De naam 'Ragdoll' is afgeleid van de neiging van individuen uit de oorspronkelijke fokkerij om slap en ontspannen te worden wanneer ze worden opgepakt.

Het ras is vooral populair in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten. WIST JE DAT? De Ragdoll is ontstaan in het begin van de jaren 60 toen een Perzische fokker, Ann Baker, uit Riverside, Californië, kwam. De nakomelingen van „Josephine” hadden unieke, innemende temperamentvolle eigenschappen die Baker selectief fokte bij het creëren van het ras. Ondanks de kleurrijke en volstrekt onmogelijke legende over het ontstaan van de Ragdoll, is deze prachtige kat een van de meest populaire rassen in de kattenwereld.

Wat kan worden geverifieerd, is dat het ras in de jaren zestig in Californië is begonnen. De Ragdoll was misschien een mix van Birmese, Birmaanse en Perzische katten, maar de kat die als de originele Ragdoll wordt beschouwd, is een witte kat genaamd Josephine. Om deze reden worden Ragdolls ook wel Josephine's dochters genoemd. De kenmerken van de Ragdoll-kat komen alleen voor bij de nakomelingen van Josephine waar de geschiedenis van Ragdolls bestaat.

Haar doel was om een ras te ontwikkelen dat leek op Daddy Warbucks en dat uiteindelijk zou verdwijnen uit het Colorpoint- en tweekleurige patroon. Elke kat is uniek en heeft zijn eigen specifieke voorkeuren, antipathieën en behoeften op het gebied van voeding. Zoals bij elke kat, raakt het verzorgingsproces als kitten er snel aan gewend en geniet van de aandacht die het geeft. Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is een veelvoorkomende hartaandoening bij alle katten en is meestal genetisch bepaald.

Een gewone witte langharige huiskat zonder stamboom, genaamd Josephine, bracht verschillende nesten van typische katten ter wereld. Het Ragdoll-kattenras wordt in verband gebracht met een erfelijke vorm van hartziekte (hypertrofische cardiomyopathie) die op jonge leeftijd tot hartfalen kan leiden - vraag uw fokker of u dit ras overweegt. In marketing- en publiciteitsmateriaal volgens rasstandaard wordt Ragdolls omschreven als aanhankelijk, intelligent, temperamentvol, zachtaardig en gemakkelijk te hanteren schootkat. Rosie en Buddy waren de namen die aan deze twee katten werden gegeven en die de basis vormden voor wat nu bekend staat als Blossom-Time Cattery.

Beginnend met een paar IRCA-katten, ontwikkelde deze groep uiteindelijk de Ragdoll-standaard die momenteel wordt geaccepteerd door grote kattenregisters zoals CFA en FIFE. Ze werkte in een wasserette en de eigenaar, mevrouw Pennels, had ongeveer veertig tot vijftig halfverwilderde katten op het terrein van haar boerderij. Als je hem oppakt, wordt hij heel ontspannen en is hij net zo slap als de ragdoll waar hij zijn naam aan ontleent. HCM-tests kunnen een van die dingen zijn waar mensen naar verwijzen wanneer ze aanbevelen om een gerenommeerde fokker te selecteren.

De traditionele Ragdoll rijpt heel langzaam en heeft vaak vier jaar nodig om zijn legendarische schoonheid te bereiken. Het kattenras Ragdoll werd opgericht door Ann Baker uit Riverside, Californië in de vroege jaren 60 toen ze selectief begon met het fokken van katten met unieke temperamentvolle eigenschappen van haar cattery genaamd Blossom-Time Cattery. De nakomelingen van „Josephine” hadden innemende temperamentvolle eigenschappen die Baker selectief fokte bij het creëren van dit ras. Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is een veelvoorkomende hartaandoening bij alle katten die op jonge leeftijd tot hartfalen kan leiden.

Vraag uw fokker of u dit ras overweegt. Ragdolls staan bekend om hun volgzame, kalme temperament en aanhankelijke karakter. Ze staan vooral bekend om hun neiging om slap te worden als ze worden opgepakt - vandaar hun naam 'Ragdoll'. Dit ras rijpt heel langzaam en heeft vaak vier jaar nodig om zijn legendarische schoonheid te bereiken.

Ragdolls zijn een van de meest populaire rassen in de kattenwereld vanwege hun unieke temperamentvolle eigenschappen, zoals aanhankelijk, intelligent, temperamentvol, zachtaardig en een gemakkelijk te hanteren schootkat. Het verzorgingsproces van een kitten raakt er snel aan gewend en geniet van de aandacht die het geeft.