Hoe lang kun je een Birman alleen laten?

Birmaanse katten staan erom bekend dat ze een beetje aanhankelijk en behoeftig zijn, en het zijn geen katten die je uren alleen kunt laten zonder iets te doen. Als je niet thuis bent, zorg er dan voor dat ze genoeg speelgoed hebben om ze bezig te houden. Jongere Birmanen zullen dol zijn op een leuk spelletje met de laser of ander snel bewegend speelgoed, maar naarmate je kat ouder wordt, zullen ze het leuk vinden om gewoon door het huis te dwalen en ervoor te zorgen dat alles in orde is. Net als andere katten houden Birmanen er ook van om minstens één comfortabele zitstok of hangmat bij een zonnig raam te hebben, zodat ze de dieren buiten in de gaten kunnen houden en een dutje kunnen doen.

Speelgoed waarvan je weet dat je kat het leuk vindt in een la opbergen en het er alleen uit halen als je niet thuis bent, kan je kat ook bezig houden. Maar de Tweede Wereldoorlog heeft het ras gedecimeerd en er waren nog maar twee Birmanen over in Frankrijk toen de vijandelijkheden eindigden. Rassen die bekend staan om hun behoefte aan regelmatig menselijk gezelschap zijn onder meer Sphynx-katten, Scottish Folds, Ragdolls en Birmans. Birmankatten zijn matig actief en houden ervan om een paar vilten muizen of plastic ballen rond te slaan om zich te vermaken.

Birmans zijn een middelgroot ras met een weelderige, crèmekleurige vacht met donkere punten, poten met witte handschoenen en sprankelende blauwe ogen. Birmanen zien er misschien glamoureus uit, maar dat betekent niet dat ze luxe accommodaties nodig hebben om gelukkig te zijn. Het meest effectieve wat je kunt doen om je Birman te helpen omgaan met eenzaamheid, is door een vriend voor hem te vinden. Maar als u bepaalde zaken in gedachten houdt en u aan alles wat hierboven is besproken houdt, kunt u uw Birman zonder zorgen verlaten.

Dus als je het druk hebt en geen tijd hebt om met je Birman door te brengen, overweeg dan een afstandelijk en onafhankelijk kattenras. Als u van plan bent uw Birman alleen thuis te laten, zijn er bepaalde dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat uw Birman veilig en comfortabel is. Dit overschrijdt de drempel van 24 uur, wat de maximale tijd is die door de meeste dierenartsen wordt aanbevolen om uw kat met rust te laten. Het gebruik van een huisdiercamera om je kittens in de gaten te houden terwijl je weg bent, is een geweldige manier om gemoedsrust te krijgen als je ze een paar uur alleen moet laten.

Krieger zegt dat een paar keer per week eenvoudig poetsen of kammen eigenlijk alles is wat een Birman nodig heeft om er geweldig uit te zien.