Welke twee katten maken een Ragdoll?

De Ragdoll was misschien een mix van de Birmese, Birmaanse en Perzische katten, maar de kat die als de originele Ragdoll wordt beschouwd, is een witte kat genaamd Josephine. Om deze reden worden Ragdolls ook wel de dochters van Josephine genoemd. De Ragdoll is eigenlijk een door mensen gemaakt ras, gecreëerd in de vroege jaren 60 door Anne Baker, een kattenfokker in Californië. Anne gebruikte een soort Angorakat, een mannelijk zegelpunt (witte handschoenen en laarzen in een Siamese kleur) en een stevige zwarte kat om haar foundation Ragdolls te maken.

De Ragamese is een Siamese Ragdoll-mix die van beide rassen de beste eigenschappen heeft. Het zijn intelligente, speelse en liefhebbende katten die geweldige huisdieren zijn. Ze zijn meestal lang en slank met grote oren en expressieve blauwe ogen. Hun jas heeft een puntig patroon en is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder zegel, lila, blauw en flame.

Ragamesen spelen graag apporteren en zullen je urenlang vermaken met hun capriolen. Lees meer over de Siamese Ragdoll Mix - de Ragamese. De Ragdoll is uitgevonden door Ann Baker, een Amerikaanse vrouw die katten fokte in haar huis in Riverside, Californië. Katten uit de Persian Ragdoll-mix zijn meestal groot van formaat, met een lange vacht die zowel dicht als met een patroon kan zijn.

Ragdolls zijn gemakkelijk te verzorgen, ze hebben gewoon wat meer beweging en genegenheid nodig dan andere kattenrassen. Door hun ingewikkelde fokprogramma en toewijding om hun katten te promoten, zijn Ragdolls het populaire ras geworden dat het vandaag de dag is. Josephine was een witte kat van het Perzische type en volgens de legende begon Josephine een buitengewoon liefdevolle persoonlijkheid te ontwikkelen en had de neiging om mank te lopen toen ze werd opgehaald nadat ze werd aangereden door een auto. Sterker nog, je kunt ze bijna overal in slaap zien vallen, zolang het maar een comfortabele en zachte plek is.

Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je een van deze katten in huis haalt, want elk gemengd ras heeft zijn eigen persoonlijkheid en behoeften. Het aandeel van deze voedingsstoffen varieert afhankelijk van leeftijd, levensstijl en algemene gezondheid, dus het is geen wonder dat een opgroeiend, energiek kitten een andere balans van voedingsstoffen in haar dieet nodig heeft dan een minder actieve oudere kat. Onder een indrukwekkende zijdeachtige, dichte en halflange tot lange vacht ligt een lange, gespierde kat met een brede borst, korte nek en stevige poten. Ja, de persoonlijkheid van de Ragdoll-kat is makkelijk in de omgang en liefdevol, zodat ze goed overweg kunnen met minder ervaren eigenaren.

Onthoud dat een vette vacht erop kan wijzen dat uw kat niet langer probeert zichzelf te verzorgen, wat kan wijzen op een slechte of slechte gezondheid. Hoewel het waar is dat katten van hetzelfde ras vergelijkbare eigenschappen kunnen hebben, heeft elke kat zijn eigen persoonlijkheid. De Birman is een middelgrote kat met een gewicht van ongeveer 3 tot 6 kg (6 tot 12 pond) voor een volwassen mannetje, waarbij de vrouwtjes iets kleiner zijn. Als je op zoek bent naar een relaxte, onderhoudsarme kat, kun je een Ragdoll British Shorthair-mix overwegen.

Met de introductie van twee fokkers en twee succesvolle eerste nesten kreeg de Ragdoll een stevige basis als nieuwste Britse poppen in de kattenwereld. De Ragdoll-kat is gehoorzaam en liefdevol en populair bij zowel gezinnen als individuen vanwege hun vriendelijke houding en relaxte karakter.