Is de Ragdoll-kat het beste kattenras?

Ragdoll-katten staan erom bekend zachtaardig, kalm en sociaal te zijn. Ze zijn aanhankelijk zonder veeleisend te zijn en hebben bijna een hondenachtige toewijding aan hun baasjes. Sommige mensen zeggen ook dat ze zijn afgestemd op emotionele behoeften, een eigenschap die hen tot een perfect gezelschapsdier maakt. Met positieve bekrachtiging leren Ragdoll-katten snel en kunnen ze trucjes en goed gedrag oppikken, zoals het gebruik van een krabpaal.

Het resultaat was een kat die ze de Ragdoll noemden, vanwege de neiging om vrolijk in de armen te vallen van iedereen die hem opraapte. Andere overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden, zijn het verstrekken van de juiste hoeveelheid voer om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen en het inspelen op individuele voorkeuren voor recepten voor nat of droog kattenvoer. Ragdolls zijn gemakkelijk te verzorgen, ze hebben gewoon wat meer beweging en genegenheid nodig dan andere kattenrassen. Ja, de persoonlijkheid van de Ragdoll-kat is gemakkelijk in de omgang en liefdevol, dus ze kunnen goed overweg met minder ervaren eigenaren.

Een ding om op te letten is het ontstaan van hypertrofische cardiomyopathie, een hartaandoening die vaak voorkomt bij ragdolls. Met positieve bekrachtiging in de vorm van complimenten en voedselbeloningen als ze iets doen wat je leuk vindt, leren Ragdolls snel en kunnen ze trucjes en goed gedrag oppikken, zoals het gebruik van een krabpaal. Met meer dan 600 aangesloten clubs is de Cat Fancier's Association (CFA) een belangrijke speler in de wijde wereld van kattenfanaten. En over beroemdheden gesproken, Grumpy Cat, een wereldberoemde kat wiens gezicht talloze internetmemes lanceerde en een handelsimperium lanceerde, was misschien deels ragdoll (volgens haar eigenaren).

Houd er rekening mee dat seizoensveranderingen en hormonale schommelingen bij niet-gecastreerde katten van invloed kunnen zijn op de vachtlengte. En bij een kat van dit formaat is het essentieel om kinderen te leren hoe ze de kat op de juiste manier kunnen ondersteunen, met één arm onder de voorpoten en één onder de achterpoten. Hoewel ze erg gehecht zijn aan hun baasjes en het liefst bij hen zijn, kunnen Ragdoll-kittens ook alleen slapen. De Ragdoll moet vanaf de geboorte dagelijks worden verzorgd, omdat hun vacht vrij gemakkelijk mat kan worden, vooral bij de overgang van kittenvacht naar volwassen vacht en wanneer ze jaarlijks ruien.

De Ragdoll is eigenlijk een door mensen gemaakt ras, gecreëerd in de vroege jaren 60 door Anne Baker, een kattenfokker in Californië. Dit kan leiden tot gewichtsproblemen bij katten, dus plan om elke dag wat tijd door te brengen met je Ragdoll te spelen, jachtspellen uit te vinden en het klimmen op kattenbomen en andere speeltoestellen aan te moedigen. Hoewel Ragdolls over het algemeen robuust zijn, zijn ze vatbaar voor een erfelijke hartaandoening die hypertrofische cardiomyopathie wordt genoemd. Lees meer over de mooie, goedaardige en liefhebbende Ragdoll-kat en of dit kattenras geschikt is voor jou.