Zijn Ragdoll-katten genetisch gemodificeerd?

Een van de vele mythes over Ragdolls is dat ze genetisch gemodificeerd zijn met menselijk DNA. De oorsprong van het Ragdoll-ras bestond bijna volledig uit vrij rondlopende katten. Ragdolls werden in de jaren 60 ontwikkeld door Ann Baker; een fokker in Riverside California. Ann fokte Josephine, een langharige witte huiskat die vrij rondliep in haar buurt, met andere katten die ze bezat of vond.

De nakomelingen van dit vrouwtje hadden unieke temperamentvolle eigenschappen die erg innemend waren. Door individuen te selecteren met het uiterlijk, het temperament en de criteria die ze voor haar fokprogramma wilde hebben, creëerde ze het Ragdoll-ras. Sinds het Ragdoll-ras is toegelaten tot belangrijke registers zoals de Cat Fancier's Association en de International Cat Association, is het ras wereldwijd steeds populairder geworden. Bij Pearl's Ragdolls wordt elk nieuw kitten in mijn Ragdoll-familie met liefde en zorg overladen wanneer ze bij mij thuis worden grootgebracht.

Als de kat in staat is om de haarbal op natuurlijke wijze te verwijderen, zou dit geen invloed moeten hebben op hun gezondheid. Polycystische nierziekte is een erfelijke ziekte die meestal voorkomt bij Perzische en exotische korthaarkatten, maar komt ook veel voor bij Ragdoll-katten. Arteriële trombo-embolie, ook bekend als FATE (Feline Aortic Thromboembolism), kan worden ontwikkeld door katten met hartaandoeningen. Het is meestal een wattenstaafje op de wang, dus het bezorgt je kat geen pijn, en je moet er gewoon voor zorgen dat ze comfortabel blijven om lijden te voorkomen.

Het is vermeldenswaard dat hoewel de CFA het Van-patroon toestaat, de International Cat Association (TICA) dat niet doet. Nieuwe kittens zijn vaak erg enthousiast om hun nieuwe huis te verkennen en kunnen de locatie van de box vergeten als ze er niet meerdere keren heen worden gebracht. Deze antilichamen hoeven niet te worden blootgesteld aan het bloed van een andere kat tijdens de geboorte (zoals Rh-ziekte bij mensen) of door een onverenigbare transfusie; deze antilichamen zijn gewoon van nature aanwezig, klaar om de tegenovergestelde bloedgroep aan te vallen. Het Colorpoint-patroon is voor katten met oren, voeten, staart en masker met een donkerdere en duidelijk gedefinieerde kleur, met neusleer en voetkussentjes die bij de kleur passen.

Omdat Ragdolls hunkeren naar sociale interactie, is het aan te raden om een andere kat te hebben waarmee je Ragdoll kan communiceren als je van plan bent het grootste deel van de dag weg te zijn. Als u Ragdolls fokt, is het belangrijk om de genetische samenstelling van uw kat te begrijpen, inclusief hun volledige vachtkleur-DNA. Katten hebben geen Rh-factor, maar een vergelijkbare bloedmismatch kan voorkomen bij de bloedgroepen A, B en AB van katten. De beste manier om een nieuw Ragdoll-kitten aan uw huis te laten wennen, is door een badkamer of kleine ruimte te kiezen waar het kitten zich nergens kan verbergen.

Bij katten blokkeert de placenta antistoffen en beschermt ze tegen het nest, maar er is geen natuurlijke bescherming als ze eenmaal geboren zijn en moedermelk type B moeten geven. Als je geïnteresseerd bent in Ragdoll-genetica of als je het leuk vindt om Ragdolls te fokken, is er een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar om je te helpen de gewenste kleur en patroon te kweken of om je te helpen raszuivere normen te handhaven en officiële rasherkenning te krijgen.