Kunnen Birman-katten met rust worden gelaten?

Birman-katten zijn erg sociaal en doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten. Kattenexperts raden over het algemeen aan om je kat niet langer dan 24 uur alleen te laten zonder dat iemand incheckt. Dit is meestal een voorzorgsmaatregel in geval van letsel, gemorst water of andere onvoorspelbare omstandigheden en is mogelijk niet voor iedereen van toepassing. Het antwoord is dus zowel ja als nee.

Birman-katten kunnen met rust worden gelaten omdat het intelligente rassen zijn. Ze kunnen goed voor zichzelf zorgen. Maar ze zijn ook speels. Ze moeten niet te lang alleen worden gelaten, want eenzaamheid kan hen verdrietig maken.

Een huisgenoot voor katten zou ideaal zijn, maar een katvriendelijke hond zou je Birman helpen om met je afwezigheid om te gaan. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop eigenaren van Birmaanse katten hen tevreden kunnen houden terwijl ze weg zijn. Vooral als je kat uit het kittenstadium is, zal hij het waarschijnlijk leuker vinden om uit het raam te kijken dan om met speelgoed te spelen, dus het is belangrijk dat hij een goede plek heeft om te zitten en de wereld aan zich voorbij te zien gaan. Als je een huishouden hebt met meerdere huisdieren, een oppas inhuurt of hersenkrakers maakt om je Birman bezig te houden terwijl je weg bent, dan ben je waarschijnlijk niet de beste keuze voor deze geweldige katten.

De Birman is een zeer sociaal ras dat de voorkeur geeft aan interactie en wordt niet aanbevolen voor een thuisomgeving waar ze vaak uren achter elkaar alleen worden gelaten. Als je een Birman hebt en merkt dat hij niet meer speels is, kan het zijn dat je het de laatste tijd druk hebt gehad. Het wordt aanbevolen om uw kat in een eenpersoonskamer te houden en hem niet in huis te laten rondlopen. Iets eenvoudigs als een schone wasstapel of huisdierdeken gevuld met dingen die naar jou ruiken, kan je kat helpen zich veiliger te voelen.

Van deze katten is niet bekend dat ze luidruchtig zijn, en met een stem zo engelachtig als die van hen zou je niet eens weten dat ze er waren met hun zachtaardige karakter. Het wordt aanbevolen om minstens één keer per 12 uur in de buurt van uw kat te blijven, maar één dag is de hoogste tijd dat u hem met rust kunt laten. Hoewel de oorsprong van de Birmaanse kat niet helemaal duidelijk is, suggereren sommige legendes dat ze begonnen zijn als metgezellen van tempelpriesters in Birma. Op deze manier is uw kat beschermd tegen veel potentieel gevaar en kunt u uw kat gemakkelijk observeren.

Hoewel de Birman een volle vacht heeft zonder ondervacht, hebben deze katten minimale verzorging nodig omdat hun vacht niet snel mat of in de war raakt. Als u van plan bent uw Birman alleen thuis te laten, zijn er bepaalde dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat uw Birman veilig en comfortabel is. Zowel depressie als verlatingsangst kunnen er helaas toe leiden dat katten zich misdragen en vaak worden herplaatst vanwege „gedragsproblemen”.