Hebben Birmanen gezelschap nodig?

Birmanen zijn een zeer speels en liefdevol kattenras. Ze doen het het beste in een gezin dat graag speelt en ze veel aandacht geeft. Zorg ervoor dat je elke dag met je Birman-kat speelt om ze gelukkig en gezond te houden. Er is een traditie om een nestje Birman-kittens een naam te geven die nog steeds door fokkers wordt gevolgd.

Elk jaar wordt een letter aangeduid en elk kitten dat in dat jaar wordt geboren, krijgt een naam die begint met de gegeven letter, dus het jaar voor de letter X moet een uitdaging zijn, toch? Het is ook mogelijk dat hypertrofische cardiomyopathie (HCM) het ras aantast. HCM is de meest voorkomende ziekte die het hart aantast door de hartwand te verdikken en de doorbloeding te beperken. De Birman is vriendelijk en sociaal en is een zachtaardige en zachtaardige kat die met bijna iedereen overweg kan, ook met andere katten en honden. Birmanen zijn zo sociaal dat ze er een hekel aan hebben om alleen te zijn.

Het is aan te raden om twee Birman-kittens mee naar huis te nemen, vooral als je buitenshuis werkt, zodat ze altijd een vriend hebben om mee te knuffelen en rond te hangen. Birmanen zijn geduldige en tolerante katten, waardoor ze geweldige speelkameraadjes zijn voor kinderen die er voorzichtig en respectvol mee omgaan. Ze zijn speels en nieuwsgierig, en hebben de neiging om je van kamer naar kamer te volgen, zodat ze kunnen „helpen” met alles wat je toevallig aan het doen bent. Birmanen zien er misschien glamoureus uit, maar dat betekent niet dat ze luxe accommodaties nodig hebben om gelukkig te zijn.

In feite zullen Birmans zich net zo goed thuis voelen in een klein appartement of op een paleisachtig landgoed. Ze doen het ook prima met huisgenoten van katten of honden, zolang iedereen maar een goede introductie heeft gehad. Maar ze vinden het alleenstaande leven ook niet erg, zolang je maar wat quality time met ze doorbrengt nadat je thuiskomt van je werk. Vanwege hun vriendelijke karakter en behoefte aan sociale interactie zijn Birmans geschikt voor gezinnen met kinderen.

Birmaanse katten zijn gemakkelijk te trainen en worden zelfs omschreven als hondenachtig in hun gedrag: ze halen speelgoed en dekens op, slepen speelgoed en dekens door het huis en begroeten je aan de deur, net zoals een hond dat zou doen. De geschiedenis van de Birmaanse kat is onduidelijk, maar het is mogelijk dat het ras afkomstig is uit Birma, waar ze misschien als heilig werden beschouwd. Zoals bij alle katten omvat de juiste verzorging van Birman het knippen van hun nagels, het schoonhouden van hun kattenbak en het poetsen van hun tanden. De meest voorkomende kleuren zijn crème, zeehond en chocolade, hoewel Birmans ook grijze, lila, rode of tabby- en schildpadkleuren kunnen hebben.

Deze katten hebben ook opvallende witte onderkanten aan hun poten, vaak aangeduid als „laarzen” of „handschoenen”. Let er bij het kopen van een Birman op dat u zich niet laat misleiden door te betalen voor een te duur kitten dat als wit wordt geadverteerd. Neem leuk speelgoed mee, zoals toverstokken, rammelende ballen en speelgoedmuizen waar je Birman een paar keer per dag mee kan spelen. Birmanen staan regelmatig in de top 10 van favoriete kattenrassen ter wereld, wat geen wonder is met hun knappe uiterlijk en vriendelijke persoonlijkheid.

De grote ingang van Birman naar het Westen is nogal duister volgens The Birman Cat Club of Australia. Maar het is algemeen aanvaard dat in het begin van de 20e eeuw een paar katten, een mannetje en een vrouwtje, naar Frankrijk werden verscheept. Omdat de Birman-kat over het algemeen een gezonde eetlust en een stevige bouw heeft, kan het ras overgewicht krijgen als Birmaanse eigenaren niet goed met hun dieet omgaan. Birmanen zijn liefhebbende en aanhankelijke katten die graag je schoot opwarmen of op je borst kruipen om te knuffelen.