Zijn Birman-katten goede huisdieren?

De typische persoonlijkheid van een Birmaanse kat is aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig en nieuwsgierig. Omdat ze zo gemakkelijk in de omgang en vriendelijk zijn, zijn deze katten een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen of huishoudens met andere katten of honden. Een lange, grote kat, de Birman is territoriaal maar niet agressief en trekt de aandacht met zeer ongebruikelijke markeringen. Vanwege hun lange geschiedenis van selectief fokken om de rol van gezelschapskat te vervullen, is de Birman een buitengewoon vriendelijk, ontspannen en ontspannen huisdier.

Birmanen zijn graag in de buurt van mensen, spelen graag en hebben geen sterk jachtinstinct. Ze zijn redelijk sociaal en kunnen goed overweg met andere katten en honden als ze goed gesocialiseerd en verstandig geïntroduceerd zijn. Hoewel het natuurlijk geen luidruchtige of luidruchtige kat is, kan de Birman rustig spraakzaam zijn. De Birman-kat heeft een zeer gehoorzaam en vredelievend karakter.

Er wordt gezegd dat het een van de meest gemakkelijke kattenrassen is. Toch staan ze nog steeds het liefst in het middelpunt van alles en zijn ze graag betrokken bij alles wat er in hun huis gebeurt. Ze koesteren bewondering voor hun prachtige vacht en genieten van veel liefde en aandacht. De Birman is een gehoorzame, vriendelijke en relaxte kat die in de meeste gezinswoningen past.

Ze zijn geweldig met kinderen, rustige honden en andere katten. Hoewel ze de voorkeur geven aan een rustig huishouden, zijn het flexibele katten die ook goed passen in drukke huizen. Omdat Birmanen geen ondervacht hebben, zijn het onderhoudsarme katten die gemakkelijk te verzorgen zijn en niet gevoelig zijn voor matvorming. Nog een reden waarom ze een uitstekende keuze zijn voor beginnende eigenaren.

Hoewel deze katten gevoelig zijn voor bepaalde genetische ziekten, zoals de meeste raszuivere katten, zijn het katten met een lange levensverwachting die met de juiste zorg gemakkelijk 16 jaar of langer kunnen leven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden veel katten- en hondenfokkers geen tijd of middelen om hun fokpraktijken voort te zetten, en een handvol kattenrassen waren bijna uitgestorven, waaronder de Birman. Van Birmanen is bekend dat ze aan verschillende genetische gezondheidsproblemen lijden, dus hoewel ze over het algemeen een lange levensverwachting hebben, kun je hoge dierenartsrekeningen verwachten als je een van deze katten bezit, vooral in hun latere jaren. Als je op zoek bent naar een relaxte, aanhankelijke, vriendelijke en zachte kat, dan is de Birman een ideale keuze.

Birmans kunnen ook goed overweg met andere katten, ongeacht het ras, en ze zullen meestal snel vrienden worden met alle andere katten in huis. Het is belangrijk om te onthouden dat alle katten individuen zijn en unieke eigenschappen hebben die niet uitsluitend op hun geslacht zijn gebaseerd. Mun-Ha, een van de tempelpriesters, knielde voor het beeld van de godin met naast hem de witte tempelkat genaamd Sinh. Het aandeel van deze voedingsstoffen zal variëren afhankelijk van leeftijd, levensstijl en algemene gezondheid, dus het is niet verwonderlijk dat een opgroeiend, energiek kitten een andere balans van voedingsstoffen in haar dieet nodig heeft dan een minder actieve oudere kat.

De Birman is te relaxed om echt 'in het wild' buiten te leven en ze zijn ook te mooi en vriendelijk tegen vreemden waardoor ze een groot risico lopen op diefstal. Krieger zegt dat Birmans soms wat aanhankelijk en behoeftig kunnen zijn, en dat het geen katten zijn die je uren alleen kunt laten zonder iets te doen. Birmanen zien er misschien glamoureus uit, maar dat betekent niet dat ze luxe accommodaties nodig hebben om gelukkig te zijn. Birmanen zijn een sociaal ras dat veel aandacht geniet, en Krieger zegt dat ze hun favoriete persoon vaak van kamer naar kamer volgen om aan hun zijde te zijn.

Hoewel Birmanen een lange zijdeachtige vacht hebben, waarvan je zou kunnen aannemen dat ze gevoelig zijn voor klitten, heeft hun vacht geen ondervacht en is dus relatief gemakkelijk te onderhouden. Er is bijna niets schattiger op aarde dan een Birman-kitten, en als je er een ziet, besluit je meteen om er een mee naar huis te nemen. Vermijd ten slotte voedsel met te veel koolhydraten of vulstoffen, vooral granen, omdat katten niet veel koolhydraten nodig hebben en deze ingrediënten gemakkelijk overgewicht kunnen veroorzaken, wat een vrij algemeen probleem is bij Birmanen. Volgens de legende stroomde bij de dood van een priester zijn geest over in zijn trouwe kat voordat hij naar het volgende leven ging.