Zijn Birmans zeldzame katten?

De Cat Fanciers' Association (CFA),'s werelds grootste register van raskatten, stelt dat de Birman bijna was uitgestorven toen kattenliefhebbers stopten met fokken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een gegeven moment, zeggen ze, was er nog maar één broedpaar Birmanen over in het land. De Birman is een langharige kat en kan behoorlijk groot worden. Mannetjes zijn meestal groter dan vrouwtjes.

Het zijn katten met zware poten en kunnen in alle opzichten wat gedrongen overkomen. De Birman is een kalme, aanhankelijke kat die graag in de buurt van mensen is en zich aan elk type huis kan aanpassen. Hij speelt graag achtervolging met andere huisdieren, waarbij hij afwisselend jager is en degene die achtervolgd wordt. Birmanen kunnen goed overweg met kinderen, honden en andere katten.

In tegenstelling tot de meeste katten houden ze er zelfs niet van om het „enige huisdier” te zijn, dus misschien wilt u uw Birman een metgezel geven, het maakt niet uit of het een andere Birman, een ander kattenras of zelfs een hond is. De oorsprong van de Birman blijft een mysterie met veel niet-geverifieerde verhalen over hun oorsprong. Birmanen worden volledig wit geboren en ontwikkelen hun volledige kleur pas als ze volwassen zijn. Ze behouden hun unieke witte „handschoenen” op alle vier de poten.

Birmanen zijn erg sociaal en vinden het leuk om betrokken te zijn bij je dagelijkse activiteiten. Ze klimmen en springen minder snel naar hoge plekken, ze hangen het liefst op de grond of op de bank. Birmanen hebben een speelse kant en spelen apporteren of jagen als ze verloofd zijn, maar ze luieren liever met hun familie. Aortatrombo-embolie bij katten (FATE) kan bij veel kattenrassen voorkomen, maar komt vaker voor bij rassen met een grotere kans op bloedgroep B, zoals uw Birman.

Diabetes, een erfelijke ziekte, heeft een veel grotere kans om zich te ontwikkelen bij huisdieren met overgewicht en is misschien nooit een probleem voor een kat met een gezond gewicht. Huidbiopsiemonsters zullen aangeven of uw kat minder dan normale haarzakjes, talgklieren of zweetklieren heeft. Mun-Ha, een van de tempelpriesters, knielde voor het beeld van de godin met naast hem de witte tempelkat genaamd Sinh. Veel ziekten kunnen ervoor zorgen dat katten een kenmerkende combinatie van symptomen hebben, die samen een duidelijk signaal kunnen zijn dat uw Birman hulp nodig heeft.

Bij elk halfjaarlijks onderzoek zullen we altijd zorgvuldig de ogen van uw kat onderzoeken en de behandelingsopties met u bespreken als uw kat staar krijgt. Je moet je Birman ook vermaken met interactief speelgoed waarbij hij moet nadenken en bewegen om snoepjes of brokjes tevoorschijn te halen. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een oudere kat, vraag dan fokkers naar de aankoop van een gepensioneerde show- of fokkat die een nieuw huis nodig heeft. Voedselpuzzels zoals brokjes in een papieren zak of onder een omgevallen mand of doos kunnen katten met meer voedselinteresse motiveren om te ravotten en te tuimelen.

In plaats van de voerbak van je kat helemaal te vullen, moet je de voedingsinstructies op de voedselverpakking volgen en ervoor zorgen dat je kattenvoer van hoge kwaliteit geeft, zoals aanbevolen door je dierenarts. Sommige vroege gevallen kunnen maanden tot jaren redelijk goed worden behandeld met lokale medicatie, maar in meer gevorderde gevallen kan preventieve chirurgie het defect herstellen en het oog redden voordat het sequestrum losraakt. Als uw Birman veel buiten is, moet u zich misschien vaker verzorgen, misschien één keer per dag. Leverlipidose, of leververvetting, is een andere potentieel dodelijke ziekte bij huisdieren met overgewicht; leverlipidose kan binnen 48 uur ontstaan wanneer een kat met overgewicht om welke reden dan ook stopt met eten.

Het maakt niet uit hoe je aan je Birman komt, zorg ervoor dat je een goed contract hebt met de verkoper, het asiel of de reddingsgroep.