Hypoallergene Katten: Welke Rassen Veroorzaken Minder Allergieën?

Mensen met allergieën hebben vaak moeite om een huisdier te vinden dat ze kunnen verdragen. Hoewel er geen volledig hypoallergene kat bestaat, zijn er enkele rassen die minder allergische reacties veroorzaken. Sphynx-katten, Siberische katten, Balinese katten, Oriental Shorthairs, Devon Rexes en Cornish Rexes zijn allemaal rassen die minder allergieën veroorzaken. Hoewel deze katten verschillende vachttypes hebben, produceren ze allemaal minder Fel D1-eiwit dan andere rassen.

Als je op zoek bent naar een huisdier dat je niet zal laten niezen, is het belangrijk om te weten welke kattenrassen je het beste kunt overwegen. Sphynx-katten staan bekend als het eerste hypoallergene ras. Hoewel deze katten geen vacht hebben, produceren ze nog steeds Fel D1-eiwit op hun huid en in hun speeksel. Daarom moeten mensen met allergieën voorzichtig zijn om hun handen te wassen voor en na het aanraken van hun kat.

Siberische katten staan bekend als een van de meest hypoallergene rassen. Hoewel ze een lange vacht hebben, produceren ze lage niveaus van Fel D1-eiwit. Deze katten verliezen weinig haar en hebben weinig verzorging nodig. Balinese katten, ook wel langharige Siamezen genoemd, staan bekend als slim, aanpasbaar en sociaal.

Van Balinese katten wordt gezegd dat ze minder Fel D1-eiwit bevatten, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën. Oriental Shorthairs staan erom bekend erg spraakzaam, actief en extravert te zijn. Deze katten produceren ook minder Fel D1-eiwit dan andere rassen en hebben weinig verzorging nodig. Devon Rexes hebben dun, fijn haar en verliezen minder haren dan veel andere kattenrassen.

Cornish Rexes hebben gekrulde vachten die dicht bij hun lichaam zitten en vervellen weinig. Hoewel geen enkele kat echt niet-allergeen is, zouden sommige rassen minder allergenen produceren in vergelijking met andere. Als je op zoek bent naar een huisdier dat je niet zal laten niezen, is het belangrijk om te weten welke kattenrassen je het beste kunt overwegen.