Kunnen Birman-katten binnenkatten zijn?

Birmankatten worden meestal als binnenkatten gehouden en de meesten zijn blij dat ze precies dat zijn, een huiskat, maar sommigen vinden het misschien leuk om naar buiten te gaan. Als ze naar buiten mogen, zorg er dan voor dat het gebied is afgesloten en dat ze veilig kunnen verkennen. Het is een traditie om een nestje Birman-kittens een naam te geven, wat nog steeds wordt gevolgd door fokkers. Elk jaar wordt een letter aangeduid en elk kitten dat in dat jaar wordt geboren, krijgt een naam die begint met de gegeven letter, dus het jaar voor de letter X moet een uitdaging zijn, toch? Het is ook mogelijk dat hypertrofische cardiomyopathie (HCM) het ras aantast.

HCM is de meest voorkomende ziekte die het hart aantast door de hartwand te verdikken en de bloedsomloop te beperken. Ten eerste zijn Birmanen niet de meest straatgewijze wezens. De mijne zit graag in de tuin om af en toe te zonnebaden, maar hij is in wezen een binnenkat en maakt graag deel uit van menselijk handelen, wat dat ook mag zijn. Ik heb gehoord van anderen die jagen en het goed doen in de buitenlucht, maar dat is over het algemeen niet het geval.

Ik was de mijne van de ene op de andere dag kwijtgeraakt en vond hem toen in de tuin naast de deur nadat ik overal had gekeken. Hij keek me gewoon aan alsof hij wilde zeggen waarom het zo lang duurde? Wat katten van gemengde rassen betreft, weet ik niet zeker wat je hiermee precies bedoelt. Iedereen die zogenaamde kittens van gemengd ras verkoopt, is een haai. Ik heb ze online gezien, 'deels Siamese' etc.

Als je een kitten wilt, is er binnenkort genoeg beschikbaar voor adoptie in opvangcentra. De Birman is een lange kat en kan behoorlijk groot worden. Mannetjes zijn meestal groter dan vrouwtjes. Het zijn katten met zware poten en kunnen er over het algemeen behoorlijk gedrongen uitzien.

Mun-Ha, een van de tempelpriesters, knielde voor het beeld van de godin met naast hem de witte tempelkat genaamd Sinh. BogBastard is een Siberiër en ze zijn vrij directe afstammelingen van Russische wilde katten. Hij is een boomklimmer, steelt op het dak, jaagt op veren en is een avontuurlijke bedreiging, maar veel fokkers zeggen nog steeds dat Siberiërs alleen als binnenkatten gehouden mogen worden. Lila, crème en rode punten zien er heel delicaat uit, maar je vindt er ook Birmans in blauw en chocolade.

Blijkbaar was er na WO2 nog maar één paar over in Groot-Brittannië en alle Birmanen stammen van hen af of iets dergelijks. Als je in de buurt van een drukke weg woont of geen tuin hebt, dan kan een Birman genieten van het leven als binnenkat, maar zorg ervoor dat er genoeg speelgoed en activiteiten zijn om hem bezig te houden. Birmaanse katten zijn gemakkelijk te trainen en worden zelfs omschreven als hondenachtig in hun gedrag: ze halen speelgoed en dekens op, slepen speelgoed en dekens door het huis en begroeten je aan de deur zoals een hond dat zou doen. De kater stierf tijdens de lange zeereis, maar het vrouwtje was drachtig en ze baarde het eerste nestje Europese Birmanen.

Omdat ze zo gehecht zijn aan mensen, kunnen Birmans eenzaam en verveeld raken als ze de hele dag alleen worden gelaten, dus het is verstandig om twee katten of een ander huisdier mee te nemen om elkaar te vermaken als het huis overdag leeg is. Deze katten hebben ook opvallende witte onderkanten op hun poten, vaak aangeduid als 'laarzen' of 'handschoenen'. Hun fysieke activiteit moet vergelijkbaar zijn met die van de meeste katten (urenlang slapen, spelen, rennen en springen). De kop is eigenlijk driehoekig, maar Birman heeft zo'n brede snuit dat het gezicht er bijna rond kan uitzien.

Over het ras werd gezegd dat het een favoriet was onder priesters en dat het zijn unieke kleur kreeg toen een Birman zijn verzorger, een stervende priester, troostte. Als dank gaven priesters deze mannen een broedpaar Birmanen, dat de basis vormde van het ras in het Westen. Birmanen zijn niet moeilijk of bijzonder duur om te houden en elk kattenvoer van goede kwaliteit voor hun dieet is prima.