Worden Birmans-katten eenzaam?

Birmanen zijn zo gehecht aan mensen dat ze eenzaam en verveeld kunnen raken als ze de hele dag alleen worden gelaten, dus het is verstandig om twee katten of een ander huisdier mee te nemen om elkaar te vermaken als het huis overdag leeg is. Kattenexperts adviseren over het algemeen om je kat niet langer dan 24 uur alleen te laten zonder dat iemand incheckt. Dit is meestal een voorzorgsmaatregel in geval van letsel, gemorst water of andere onvoorspelbare omstandigheden en is mogelijk niet voor iedereen van toepassing. Krieger zegt dat Birmans nogal aanhankelijk en behoeftig kunnen zijn, en dat het geen katten zijn die je uren alleen kunt laten zonder iets te doen.

Als je weg bent, zorg er dan voor dat ze genoeg speelgoed hebben om ze bezig te houden. Birmanen zijn erg sociale katten en staan erom bekend dat ze mensen van kamer naar kamer volgen. Ze willen betrokken zijn bij wat je doet. Laten we zeggen dat ze graag helpen: ze helpen je de krant te lezen, het bed op te maken en op de computer te werken.

Ze houden van aandacht en zullen niet aarzelen om hun zachte stem te gebruiken om te vragen om een knuffel of om op schoot te springen. En vanwege hun relaxte houding zijn Birmanen veel gemakkelijker naar de dierenarts te brengen dan sommige andere katten, dus houd je aan regelmatige dierenartsafspraken om je katachtige bestie gezond te houden. Birmans zijn een middelgroot ras met een weelderige, crèmekleurige vacht met donkere punten, poten met witte handschoenen en sprankelende blauwe ogen. Johnson raadt ook hygiënische scheersessies aan om het gebied rond de geslachtsdelen vrij te houden van langer haar, zodat katten schoner blijven.

Net als enkele andere kattenrassen zijn ze vatbaar voor hypertrofische cardiomyopathie (HCM), een hartaandoening en een nierziekte die polycystische nierziekte (PKD) wordt genoemd. De Birman heeft expressieve blauwe ogen, een zijdeachtige vacht in verschillende kleurpunten en witte handschoenen aan elke poot. Het valt niet te ontkennen dat dit een prachtige kat is. De meeste Birmanen tolereren dat ze thuis blijven terwijl je aan het werk bent, maar het kan zijn dat hoe langer ze alleen zijn, hoe ongelukkiger ze worden.

Omdat ze geïnteresseerd zijn in mensen, maar over het algemeen minder veeleisend zijn dan andere superaanhankelijke rassen, lijken Birmans het perfecte compromis tussen behoeftige honden en afstandelijke katten. Krieger zegt dat een paar eenvoudige verzorgings- of kamsessies per week echt alles is wat een Birman nodig heeft om er geweldig uit te zien. Als je niet vaak thuis bent met je kat, zorg er dan voor dat je nog een huisdier meeneemt om hem of haar gezelschap te houden. Birmanskatten staan bekend om hun nieuwsgierige karakter en moeten idealiter binnen gehouden worden waar ze veilig zijn en zich minder snel verwonden.

Als je geïnteresseerd bent om een Birman-kat aan je familie toe te voegen, maar bang bent dat je misschien te lang weg bent, overweeg dan om een meer onafhankelijke kat aan te schaffen of extra maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat hij of zij niet eenzaam is. Als je geen vrijwilliger kunt vinden in je sociale omgeving, kun je ook apps zoals Rover gebruiken om gemakkelijk bezoeken met je kat te plannen wanneer dat nodig is. Birmanskatten zien er misschien glamoureus uit, maar dat betekent niet dat ze luxe accommodaties nodig hebben om ze gelukkig te maken. Birmanen (oorspronkelijk bekend als de Heilige Kat van Birma), een oud lid van de kattenclan, zijn al eeuwenlang charmante mensen.

Hoewel Birmans misschien het bevel voeren over je bed, is het toch een goed idee om ze een eigen bed of twee te geven.