Zijn Birman-katten goede binnenkatten?

Het wordt aanbevolen om Birmanen als binnenkatten te laten verblijven. De typische persoonlijkheid van een Birmaanse kat is aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig en nieuwsgierig. Omdat ze zo gemakkelijk in de omgang en vriendelijk zijn, zijn deze katten een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen of huishoudens met andere katten of honden. Over het algemeen brengen deze katten graag tijd door met hun familie en waarderen ze een beetje aandacht.

De levensduur van de Birman-kat is typerend voor katten. Ze leven gemiddeld 9 tot 15 jaar. Dit betekent dat je bereid moet zijn om tien jaar met dit huisdier door te brengen voordat je ervoor kiest om er een te adopteren, vooral als je er een krijgt als kitten. Volgens de legende waren de aantrekkelijke blauwe ogen van de Birman een beloning voor de liefde en toewijding van een tempelkat aan zijn priester van een godin met blauwe ogen.

De Birman is een andere kleurpuntkat, met een bleke crèmekleurige tot witte vacht over het lichaam en gekleurde punten, d.w.z. om deze heren te bedanken voor hun diensten stuurden ze twee Birman-katten die zich bij hun terugkeer naar Frankrijk voegden. We hebben een paar kittens naar tehuizen gestuurd voor speciale behoeften, en sommigen van hen zijn therapiekatten geworden voor huisdieren in ziekenhuizen. Net als elk ander kattenras kunnen Birman-katten ook gedurende hun hele leven vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen.

Koop een kitten dat binnenshuis is grootgebracht en goed gesocialiseerd is, en kies een levendig en vriendelijk kitten met schone oren en billen. Een van de beste manieren om de gezondheid van uw kat in de gaten te houden, is door hem jaarlijks naar de dierenarts te brengen voor een controle. De eerste twee Birmanen die Europa bereikten, werden naar Frankrijk gestuurd als cadeau aan majoor Gordon Russell en Auguste Pavie, die aan het begin van de 20e eeuw hielpen bij de verdediging van de tempel. Dat gezegd hebbende, alle katten zijn uniek, en het is mogelijk dat uw kattenvriend meer weegt dan dit gemiddelde.

Hoewel deze katten een middellange tot lange vacht hebben, is de noodzakelijke verzorgingsroutine voor Birman-katten nog steeds vrij onderhoudsarm. Afhankelijk van wie je het vraagt, hoor je misschien ook dat het Birman-ras naar Frankrijk is gebracht door niemand minder dan de beroemde Cornelius Vanderbilt. Helaas hebben maar heel weinig Birmanen de Tweede Wereldoorlog overleefd, en alleen dankzij de toewijding van hun fokkers bestaan ze vandaag de dag nog steeds. Ze worden soms „klittenbandkatten” genoemd omdat ze de neiging hebben hun baasjes de hele dag te volgen.