Zijn Birmanen onafhankelijk? Een uitgebreide gids voor het Birman-kattenras

Birmanen zijn vredig, vriendelijk en ontegensprekelijk onafhankelijk. Ze zijn een geweldige familiekat en doen het het beste als ze een buitenruimte hebben om veilig te spelen. Birmanen worden al jaren als gezelschapskatten gefokt en staan erom bekend dat ze erg aanhankelijk zijn, hoewel ze net als elke kat het leuk vinden om alleen te zijn. Het antwoord is dus zowel ja als nee.

Birmanen kunnen aan hun lot worden overgelaten, aangezien het intelligente rassen zijn. Ze kunnen goed voor zichzelf zorgen. Maar ze zijn ook speels. Ze mogen niet voor lange tijd alleen worden gelaten, omdat eenzaamheid hen verdrietig kan maken.

Hoewel de meeste katten onafhankelijk zijn, houdt de Birman absoluut van het gezelschap van andere katten. De Birman is een eeuwenoud ras dat doordrenkt is van verwondering. Het verhaal dat ze als tempelkatten werden vereerd, is een eerbetoon aan dit aanhankelijke, zachtaardige en relaxte ras. Birmans bieden de perfecte combinatie van genegenheid en onafhankelijkheid.

Hoewel ze graag uren met hun baasjes doorbrengen, zijn ze niet luidruchtig of veeleisend. De meesten wachten gewoon tot je klaar bent om ze aandacht te geven. Het werd in 1925 in Frankrijk erkend als de Sacre de Birmanie, waar de huidige rasnaam Birman vandaan komt. Sommige katten ontwikkelen de schattige gewoonte om slap in je armen te liggen, en veel Birmanen vinden het zelfs leuk om als een baby vastgehouden te worden.

Een zegelpunt Birman heeft bijvoorbeeld een lichaam dat bleek tot crèmekleurig is met een warme tint die geleidelijk lichter wordt op de buik en borst. Maar als je bepaalde dingen in gedachten houdt en je aan alles houdt wat hierboven is besproken, dan kun je je Birman zonder zorgen achterlaten. Elke gerenommeerde fokker van Birmans kan al uw vragen over hun kweekmethoden beantwoorden. Lynx Point Birmans hebben een duidelijk gedefinieerde M-markering op het voorhoofd, lichte markeringen die eruitzien als een bril rond de ogen, gevlekte snorharen, effen gekleurde oren zonder strepen en „duimafdrukken” op de achterkant van de oren.

Als u van plan bent uw Birman alleen thuis te laten, zijn er bepaalde dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat uw Birman veilig en comfortabel is. Birmanen leven graag samen met andere katten en honden, zolang ze maar zorgvuldig worden geïntroduceerd. De Heilige Kat van Birma, zoals de Birman soms wordt genoemd, zou zijn opvallende uiterlijk hebben gekregen door de tussenkomst van een godin met blauwe ogen die de liefde en toewijding van een tempelkat aan zijn priester beloonde door zijn witte jas goud te kleuren en zijn gele ogen in blauw te veranderen. Birmanen zijn vrij relaxed, en hoewel je zeker weet dat ze in huis zijn, vragen ze je aandacht niet op.

De Birman, ook bekend als de Heilige Birman, is een middelgroot kattenras met een halflange vacht en een schattige zachte miauw. Om een Birman-bad te nemen is het vaak beter om de kat nat te maken met een handdouchekop dan hem onder te dompelen in een bak met water. Naast zegelpunt zijn Birmans verkrijgbaar in blauwpunt, chocoladepunt, lila punt en verschillende parti-color punt- en lynxpuntkleuren. Als je dol bent op de puntige vacht van de Siamees maar de voorkeur geeft aan een langharige en minder vocale kat, dan is de Birman perfect voor jou.

Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of je kat van dit soort activiteiten houdt, want de ene Birman-kat gaat misschien graag een weekend op roadtrip met zijn baasje, terwijl een andere kat misschien liever thuis blijft bij een huisoppas.