Kunnen Birman-katten met rust worden gelaten?

Birman-katten zijn erg sociaal en doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten. Kattenexperts raden over het algemeen aan om je kat niet langer dan 24 uur alleen te laten zonder dat iemand incheckt. Dit is meestal een voorzorgsmaatregel in geval van letsel, gemorst water of andere onvoorspelbare omstandigheden en is mogelijk niet voor iedereen van toepassing. Birman-katten kunnen alleen worden gelaten, maar dit wordt niet aanbevolen.

Ze kunnen korte tijd zelfvoorzienend zijn, maar worden vaak eenzaam en ongelukkig als het te lang duurt. De kattenbak van uw Birman moet ook buiten het bereik van uw hond worden gehouden, aangezien de meeste honden ook de neiging hebben om zoveel te eten als ze in de kattenbak kunnen vinden. Vaccins zijn ook belangrijk als u uw Birman wilt beschermen tegen andere ziekten, zoals het kattenleukemievirus of FeLV. De kenmerkende witte poten van dit kattenras, of welke kleur ze ook zijn geworden, moeten symmetrisch zijn aan de voor- en achterkant en moeten in een omgekeerde V-vorm op de achterpoten naar boven uitsteken.

Parodontitis is iets waar Birman-katten ook vaak last van hebben, dus je moet ervoor zorgen dat je hun tanden zo vaak mogelijk poetst. Helaas is de totaalprijs niet het enige waar je rekening mee moet houden als je overweegt een Birman-kat of een andere kat te kopen. Soms kan een Birman-kat jaloers worden als ze het gevoel hebben dat ze niet genoeg aandacht krijgen, dus als je een nieuwe kat in huis introduceert, vergeet dan niet om je Birman de aandacht te geven die hij gewend is. Sommige theorieën beweren dat het een kruising was tussen de Siamees en de Perzische of Angorakat, maar waar en wanneer deze eerste ontmoeting plaatsvond is onbekend.

Ze kunnen maanden meegaan, wat betekent dat mensen er ook last van kunnen hebben nadat je kat er niet meer is. Er wordt ook aangenomen dat deze katten de heilige metgezellen waren van de Kittese priesters in Birma en werden beloond met witte poten als symbool van zuiverheid voor hun toewijding. Regelmatige verzorging van uw Birman-kat bevordert niet alleen de bloedcirculatie van uw kat, maar helpt ook om onaangename allergieën en infecties op lange termijn te voorkomen. Omdat ze zo gehecht zijn aan mensen, kunnen Birmans eenzaam en verveeld raken als ze de hele dag alleen worden gelaten, dus het is verstandig om twee katten of een ander huisdier mee te nemen om elkaar te vermaken als het huis overdag leeg is.

Er wordt ook gemeld dat de zijdeachtige vacht heel weinig verliest en een grondige poetsbeurt ongeveer twee keer per week is voldoende om ervoor te zorgen dat deze katten er altijd perfect uitzien. De kater stierf tijdens de lange zeereis, maar het vrouwtje was drachtig en ze baarde het eerste nestje Europese Birmanen. Veelvoorkomende kattenproblemen, zoals sproeien, klauwen en zichzelf ontlasten in gebieden waar dat niet de bedoeling is, moeten worden aangepakt door onmiddellijke training op te zetten. Over het algemeen is het een heel gezond ras.

Birmanen lijden - net als andere halflangharige rassen - af en toe aan hypertrofische cardiomyopathie (HCM), hoewel fokkers ervoor blijven zorgen dat katten met deze aandoening niet worden gebruikt voor toekomstige ontwikkeling.