Is een Ragdoll groter dan een Birman?

Het verschil in grootte is waarschijnlijk het grootste. Een Ragdoll is enorm en kan tot 20 pond wegen, terwijl een Birman een middelgrote kat is die slechts ongeveer 12 pond weegt. De Birmanen of 'Heilige Katten van Birma' hebben een legendarische oorsprong. Deze katten zijn grootgebracht door de Kittah-priesters in hun tempel in Birma.

Volgens de legende kregen ze hun blauwe ogen van de aanbeden godin, die ook saffierblauwe ogen had. De witte poten werden gekroond als symbool van puurheid voor hun toewijding. Er wordt gezegd dat Birmanen afstammelingen zijn van een paar katten die in de jaren twintig van de vorige eeuw uit een tempel in Birma naar Frankrijk zijn teruggebracht. Rapporten over het ras werden in 1927 gemaakt door de Cat Club de France.

Het ras werd echter bijna volledig uitgeroeid tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd herbouwd uit twee raszuivere Birmanen, met toevoeging van Perzisch en Siamees bloed. Het ras werd in 1949 erkend door de Fifé, het werd vervolgens naar buiten Frankrijk geëxporteerd en in de jaren 60 erkend in de VS en het VK. Ragdolls hebben grote ovale ogen, terwijl Birmanen ronde, middelgrote ogen hebben. Het is de klassieke kleur van de Ragdoll waarbij de kat een omgekeerde V op zijn gezicht heeft.

De benen, borst en buik zijn wit. De omgekeerde V mag niet verder reiken dan de uiteinden van de ogen. Dit patroon is handig om een Ragdoll te herkennen, aangezien de Birman geen wit gezicht heeft. Birman- en Ragdoll-katten lijken op elkaar, maar er zijn nogal wat verschillen.

Ragdolls zijn groot in vergelijking met de middelgrote Birman. De Birman verliest minder en heeft minder verzorging nodig. Ze zijn zowel ontspannen als liefdevol, al wordt de Ragdoll vaak het liefst voor langere tijd geaaid en geknuffeld. Het grootste verschil tussen deze twee katten is de grootte.

Birmans zijn een paar kilo groter dan Ragdolls. Wanneer u overweegt welk ras u wilt kopen, kan dit een rol spelen bij uw besluitvorming. Praktisch gezien zijn deze katten echter zo groot dat een paar kilo waarschijnlijk niet veel uitmaakt. En de gemakkelijkste manier om ze van elkaar te onderscheiden is dat een Ragdoll en Birman heel verschillende hoofdprofielen hebben: Birmans hebben een Romeinse neus (d.w.z.

de neusvorm is rond), terwijl de Ragdoll concaaf is en dus naar binnen duikt. De gemakkelijkste manier om het verschil te zien tussen een Ragdoll en een Birman is hun uiterlijk. Ik zou niet de ene boven de andere verkiezen - beide zijn mooi, ze zijn wat ze zijn en individuen verschillen nog steeds - maar als je minder actief bent en je wilt een minder actieve kat, of als je echt niet wilt dat je kat naar buiten gaat, ga dan voor de Ragdoll, maar als je echt een kat wilt die speelt en acrobatische sprongen maakt, dan ga je liever naar de Birman. Over het algemeen zijn Birman-katten een paar kilo groter dan Ragdolls, maar Ragdolls zijn gemiddeld groter.

In feite zou een volwassen Ragdoll een witte band moeten hebben die loopt van zijn kin door zijn buik tot aan zijn staart. Volgens de rasstandaard van de Cat Fanciers Association moet de Ragdoll een grote, brede kop hebben in de vorm van een omgekeerde wig. Dus als je een Ragdoll-kat mee naar huis neemt, is regelmatig borstelen, kammen en verzorgen een must om matvorming en verstopping te voorkomen en onverwachte verharing tot een minimum te beperken. Hoewel zowel Birman- als Ragdoll-katten worden gefokt en gefokt als gezelschapskatten voor mensen, hebben Birman-katten een iets langere geschiedenis in deze rol, althans volgens officiële kattenrasregisters.

Sommige Ragdolls hebben een mutatie van witte handschoenen van Birman, maar niet allemaal, wat betekent dat het een ander genetisch mechanisme is dat verantwoordelijk is voor het wit-outpatroon in Ragdoll. Ragdolls staan bekend als een ontspannen en liefdevol ras dat tolerant is ten opzichte van andere dieren en kinderen. Rook en zilver zijn alleen toegestaan in het Birman-ras, met enkele uitzonderingen voor sommige kattenregisters waar ze ook zijn toegestaan voor Ragdolls. Mijn Ragdoll is een prinses die graag ontspant en verwend wordt, maar mijn Birman is een nar die heel speels en actief is, houdt van zijn speelgoed en rent rond tot hij van uitputting in slaap valt.

Zoals je kunt zien, lijkt het temperament van Ragdoll versus Birman in sommige opzichten behoorlijk op elkaar, hoewel Ragdoll-katten toleranter zijn tegenover veelvuldige behandeling dan Birman-katten en ze zichzelf sneller vergeven als ze op enig moment onhandig zijn. Het kan ook nuttig zijn om meer te weten te komen over enkele belangrijke verschillen in persoonlijkheid en temperament van Birman versus Ragdoll voordat u een definitieve keuze maakt. De Ragdoll is een veel grotere kat en een grotere toewijding als het gaat om het verzorgen en opruimen van schuurbont.