Wat is de Oudste Birmankat?

Birman Lifespan Birman-katten bereiken een gemiddelde leeftijd van 14 jaar. Hoe lang deze kat leeft, hangt af van zijn algehele gezondheid. De Birman, ook wel de „Heilige Kat van Birma” genoemd, is een van de oudste kattenrassen. Tot op heden wordt aangenomen dat de oudste Birman-kat tot 16 jaar oud is geworden, met een gemiddelde levensduur van 12-14 jaar.

De Birman is een van de oudste kattenrassen die er bestaan. Er wordt aangenomen dat de oudste Birman-kat tot 16 jaar oud is geworden, met een gemiddelde levensduur van 12-14 jaar. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van het ras, maar de meest voorkomende is dat het afkomstig is uit Birma. Volgens de legende draagt elke heilige kat de ziel van een priester mee op zijn laatste reis naar het paradijs.

In 1919 werden er twee Birman-katten naar Frankrijk gestuurd als dank voor hulp bij het verdedigen van een tempel tijdens een invasie. Eén kitten, een vrouwtje genaamd Poupee, werd gefokt voor een kat van een ander ras om het ras te behouden. De catteries Madalpour en Kaabaa waren twee van de eerste fokkers in Frankrijk die Birmans fokten. In 1961 werden twee zeehondenkatten naar mevr.

Gertrude Griswold uit Tacoma, Washington gestuurd als cadeau. Later werd ontdekt dat deze katten heilige katten van Birma waren. Frances Price, Tai Ming Cattery, is de oudste nog levende Birmaanse fokker in de VS. Ze had het geluk katten te krijgen van mevr.

Clum, maar ook van Mrs. Fisher's Praha Cattery vormt de basis van haar cattery.Birmanen hebben halflang, zijdeachtig haar, niet zo dik als dat van een Perzisch ras, en met een textuur die niet mat is; daarom is regelmatige verzorging niet nodig. We hebben een beetje kammen onderdeel gemaakt van de individuele aandacht die elke kat regelmatig krijgt. Hoewel dezelfde genetische factor verantwoordelijk is voor de beperking van de kleuring tot de punten, zoals bij andere kattenrassen met kleurpunten, verschillen Birmanen aanzienlijk van uiterlijk.Het lichaam van een Birman is langer dan dat van puntige Perzen, net als de lengte van neus en staart.

Het lichaam is steviger en zwaarder uitgebeend dan dat van een Colorpoint Shorthair of een Siamees. De kop is veel breder en ronder dan die van andere rassen met kleurpunten. Net als andere kattenrassen met kleurpunten worden Birman-katten wit geboren en hun kleur verschijnt pas na enkele dagen.De Birman-kat is een prachtig ras met veel geschiedenis en traditie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke individuele kat uniek is en dat hun levensduur afhankelijk is van hun algehele gezondheid en verzorging.

Door goed voor je Birman te zorgen kan je ervoor zorgen dat hij of zij zo lang mogelijk gezond blijft.