Wat is kattenras nummer 1?

Perzische katten zijn niet alleen het meest populaire kattenras, ze bestaan ook het langst. Met zijn lange zijdeachtige vacht en felblauwe ogen is het geen wonder dat de ragdoll voor het vierde jaar op rij bovenaan de lijst staat als populairste kattenras. De ragdoll doet zijn naam eer aan en staat erom bekend dat hij slap in je armen gaat liggen en alle liefde en knuffels die je te bieden hebt in zich opneemt. Deze coöperatieve katten zijn aardig en kunnen goed met kinderen overweg, waardoor ze de perfecte kattengenoot zijn voor je hele clan.

Hoewel ze opvallend veel lijken op hun ouderras, de Perzische, is het exotische duidelijk populairder, waarschijnlijk vanwege hun onderhoudsarme manen. Er is minimaal onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat deze katten er mooi uitzien en zich mooi voelen. Als het op verzorging aankomt, zou één keer per week poetsen voldoende moeten zijn, zegt Keiger. Platte gezichten en lange, golvende vacht maken de populaire Perzische tot een van de meest herkenbare rassen ter wereld.

Ondanks hun vorstelijke uitstraling hebben Perzen niet veel nodig om gelukkig te zijn en liggen ze vaak het meest tevreden op schoot geknuffeld. Hun lange haar heeft echter wel constant onderhoud nodig en moet dagelijks worden geborsteld om oncomfortabele matten te voorkomen. Een van de oudst bekende kattenrassen, de Abessijn, heeft eeuwen later nog steeds een sierlijke elegantie behouden, vooral herkenbaar aan hun weelderige kleuren, lenige lichamen en lange oren. De prachtige muis van de Mayflower, de Amerikaanse korthaar, zou tijdens de beroemde reis naar Amerika zijn gekomen en zich snel in populariteit hebben verspreid vanwege hun vermogen om bescherming te bieden tegen ratten en ander ongedierte.

Tegenwoordig zijn ze nog steeds een populair kattenras voor gezinnen over de hele wereld en staan ze bekend als aanhankelijke, innemende huisdieren, ondanks hun geschiedenis als jagers. Voor het derde achtereenvolgende jaar staat de Ragdoll, een grote langharige kat met een zachte pluche vacht, op nummer één. Er zijn nu meer dan 600 miljoen gedomesticeerde huiskatten in de wereld. Ze maken geliefde en populaire huisdieren voor miljoenen mensen en gezinnen over de hele wereld.

Maar katten zijn er in heel verschillende rassen. De volgende ranglijst rangschikt de 10 momenteel meest populaire kattenrassen ter wereld. De Perzische kat is een van de oudste gedomesticeerde katten die nog steeds bestaat. Afkomstig uit wat nu Iran is, begon de intercontinentale populariteit van de Perzen als huisdier al in de 17e eeuw toen Italiaanse handelaren het ras in Europa introduceerden.

Perzische katten hebben zeer langharige vachten, wat zeldzaam is onder afstammelingen van de Afrikaanse wilde kat, de gemeenschappelijke voorouder van alle gedomesticeerde katten. Hun mooie jassen hebben constant onderhoud nodig. Daarnaast staan Perzische katten bekend als heel aangename, gemakkelijke en zeer kalme huisdieren. Dit verklaart hun eeuwenoude populariteit over de hele wereld.

Er zijn veel legendes over de oorsprong van de Maine Coon. Sommige vroege theorieën beweerden ten onrechte dat de Maine Coon het product was van een kruising tussen een kat en een wasbeer (vandaar de naam). In werkelijkheid is de Maine Coon waarschijnlijk ontstaan uit de kruising tussen een tamme korthaar en een langharige Angora-kat. Het ras werd voor het eerst geïntroduceerd en populair in de VS.

State of Maine (vandaar de naam). In de 20e eeuw werd de Maine Coon vervolgens steeds populairder in heel Noord-Amerika en zelfs daarbuiten. Tegenwoordig is het ras het tweede meest populaire ras in Noord-Amerika en de derde meest populaire in de wereld. De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras.

Volwassenen kunnen een lengte bereiken van maximaal 120 centimeter (48 inch) en een hoogte van maximaal 41 centimeter (16 inch). Maine Coons staan bekend als zachtaardige huisdieren en zijn, in tegenstelling tot veel andere katten, zeer harmonieus in hun omgang met kinderen. Het ras wordt daarom vaak „de hond onder katten” genoemd. De Ragdoll-kat is ontwikkeld door de bekende Amerikaanse kattenfokker Ann Baker in de jaren 60.

Het is genetisch het meest verwant aan de Perzische en Birmaanse rassen. De Ragdoll is een van de grootste gedomesticeerde katten ter wereld. Volgroeide vrouwelijke Ragdoll-katten kunnen tot 15 pond (7 kilogram) wegen en mannelijke Ragdolls zelfs tot ongeveer 20 pond (9 kilogram). Ragdoll-katten zijn ongelooflijk volgzaam en aanhankelijk tegenover mensen.

In tegenstelling tot meer onafhankelijke gedomesticeerde rassen zoals de Korthaarkat, haten Ragdolls het om met rust gelaten te worden en volgen ze hun baasjes vaak van kamer naar kamer. De Ragdoll staat ook bekend om zijn lieve en muzikale stem. Helaas behoren ze ook tot de gedomesticeerde kattenrassen met de kortste levensduur en leven ze zelden langer dan 15 jaar. De Abessijnse kat is afkomstig uit wat nu het Oost-Afrikaanse land Ethiopië is (dat van oudsher ook bekend stond als Abessinië, vandaar de naam).

Er wordt aangenomen dat Britse zeelieden de kat halverwege de 19e eeuw naar Europa hebben gebracht. De Abessijn werd al snel populair in heel Europa en uiteindelijk over de hele wereld. Als kortharige kat heeft de Abessijn niet veel onderhoud nodig. Qua persoonlijkheid staan Abessijnen bekend als zeer extraverte, speelse en actieve katten.

Ze houden er niet van om opgesloten te zitten in kleine huizen en brengen hun dagen liever buiten in de open lucht door. Abessijnse katten worden ook gekenmerkt door een ver boven het gemiddelde intelligentieniveau voor katten. Een kat is een van de meest populaire huisdieren ter wereld. Uit een recent onderzoek blijkt dat meer dan 25% van de huishoudens in de Verenigde Staten minstens één kat heeft.

Perzische katten zijn in de volksmond bekend bij veel kattenliefhebbers en zijn er al langere tijd. Ze zijn mooi, gemakkelijk in de omgang, aanhankelijk en kalm, waardoor ze de beste gezelschapsdieren zijn. Dit zijn middelgrote katten en wegen tussen de 7 en 12 pond. Ze zijn ideaal voor mensen die relaxte katten willen.

Deze katten hebben lange jassen met verschillende felle kleuren. Hun ogen zijn diep en boeiend, waardoor veel mensen van ze houden. Deze katten worden groter en wegen tussen de 10 en 20 pond. Exotische korthaarkatten hebben alle kenmerken van Perzische katten, alleen dat ze verschillen in hun vacht.

Exoten hebben een kleine, dikke en dichte vacht, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor mensen die geen tijd hebben voor dagelijkse verzorging, maar wel van de Perzische persoonlijkheid houden. Abessijnse katten zijn erg speels en zullen indruk op je maken met hun acrobatiek, want ze houden van springen en klimmen. Ze spelen ook graag met speelgoed en hebben rustige en zachte stemmen. Maine Coons zijn de grootste huiskatten en worden gewoonlijk „vriendelijke reuzen” genoemd.

Ze onderscheiden zich van andere rassen omdat ze tot 40 centimeter groot worden. Veel mensen zijn verbaasd over hoe groot ze zijn, aangezien ze zelfs meer dan 30 pond kunnen wegen. Ze hebben stevige lichamen vol spieren. Zijn Maine Coon-katten hypoallergeen? De 11 beste politiehondenrassen (met afbeeldingen) Hoe u een mishandelde hond kunt helpen herstellen 8 tips en trucs.

Ragdolls zijn populaire huisdieren omdat ze heel erg van mensen houden, zelfs dat ze hun baasjes vaak van's ochtends tot's avonds door het huis volgen. Als je op zoek bent naar een halflangharige BFF van 15 pond die als lijm aan je vastzit, kan dit de zielsverwant van je kat zijn. Trouwens, Taylor Swift's nieuwste aanwinst voor haar steeds groter wordende kattenfamilie is een Ragdoll, dus je weet dat het een legitiem ras is. Afhankelijk van hoe een Swiftie je bent, ben je misschien al bekend met het ~ elite kattenras ~ dat bekend staat als Scottish Fold.

Het aantal registraties van ALLE katten is echter aanzienlijk toegenomen, als gevolg van de groeiende populariteit van huiskatten sinds het begin van de pandemie. De meest populaire kattenrassen worden afgerond met de opvallend naakte haarloze sfinx, een kattenras met een laag allergeengehalte dat bekend staat om hun kale lichamen. De Schotse plooi heeft een toepasselijke naam en staat bekend om zijn karakteristieke gevouwen oren in combinatie met hun ronde ogen. Het gelaat van deze kat wordt vaak omschreven als uilachtig.

Ze zijn het type kat dat op je laptop ligt terwijl je aan het werk bent, op het aanrecht klimt als je bezig bent met koken en aan de deur miauwt als je ze buitensluit terwijl je aan het douchen bent. Haters gaan ervan uit dat katten egoïstisch en onvriendelijk zijn en dat ze hun baasjes niet zoveel liefde of genegenheid zullen geven als honden bekend zijn. De Scottish Fold, erkend sinds 1978, is dankzij de gevouwen oren en ronde ogen een uilachtige uitstraling. Het is de negende meest populaire raskat.

Korthaarkatten staan bekend en worden gewaardeerd omdat ze bijzonder onderhoudsarme en zeer onafhankelijke huisdieren zijn. Companion Cats zijn officiële kaartdragers (ja, ze hebben een identiteitskaart) en nemen deel aan CFA-shows in hun eigen klas en behalen hun eigen nationale overwinningen. .