Verwerpen Birman-katten veel?

Verharen Birman-katten veel? Ondanks hun lange vacht verliezen ze weinig en hoeven ze maar één of twee keer per week geborsteld te worden. Ja, Birmaanse katten verharen wel, maar slechts minimaal in vergelijking met andere langharige kattenrassen. Deze katten hebben geen golvende of gekrulde ondervacht, waardoor hun vacht niet verstrikt raakt of gematteerd raakt zoals andere katten. Ze hoeven maar ongeveer één keer per week te worden verzorgd, maar in het voorjaar moet je hun zijdeachtige vacht misschien minstens twee keer per week borstelen.

Als je je kat niet verzorgt, zal hij veel meer verliezen omdat sommige haren niet op hun plaats blijven zitten. Birmanen die regelmatig worden verzorgd, zullen veel minder verharen. Je kunt ook verwachten dat katten die in bad gaan minder vervelling zien, omdat dit helpt om losse haartjes te verwijderen die anders op je tapijt of bank terecht zouden komen. Voor een langharige kat verliezen ze heel weinig.

Hun jassen zijn zijdeachtig en enkellaags en mat niet. Er is dus niet veel verzorging nodig. Dat gezegd hebbende, een van mijn Birmanen heeft altijd een donzige jas en matten. Ik ben constant knopen aan het uitkiezen.

Maria Giovanni is een dierenliefhebber en heeft verschillende huisdieren in huis, van schoothondjes tot papegaaien en katten. Veel vacht tijdens de warme maanden betekent veel ongemak voor de kat, en dus verliest hij veel meer. Zorg ervoor dat het warm is in huis, dit is nadat je kat uit bad is gekomen, want zonder de ondervacht komt de kou die uit de kuip komt je Birman op een heel erbarmelijke manier tegen. Het verzamelen van informatie voor de Simple Catguide was erg de moeite waard omdat ze kennis kon delen over hoe mensen het beste voor hun huiskatten kunnen zorgen.

Omdat Birmanen geen ondervacht hebben, raakt hun vacht niet gematteerd of vast komen te zitten in meubels en andere plekken. De mooie en zachtaardige Birman-kat is geliefd vanwege zijn lieve, zachte stem en zijn zijdeachtige vacht van witte vacht met gouden tinten. Nee, dat is niet mogelijk, en aangezien Birmanen een korte vacht hebben en geen ondervacht, is het niet aan te raden ze te scheren. Alleen verzorgen in de vorm van constant kammen en borstelen en af en toe douchen is voldoende om te voorkomen dat uw kat te veel verliest.

Hoewel Birman-katten niet veel verharen, wilt u misschien de hoeveelheid verharing die u dagelijks ervaart, verminderen.