Wat is de beste kat voor iemand met allergieën?

Ben je op zoek naar een hypoallergeen kattenras voor iemand met allergieën? Als dat zo is, heb je geluk. Er zijn verschillende rassen die minder allergenen produceren dan andere katten, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met lichte allergieën. De Siberische, Balinese, Java, Devon Rex, Cornish Rex, Russian Blue, Oriental en Selkirk Rex zijn allemaal goede keuzes. Siberisch.

Siberische katten zijn hypoallergeen vanwege hun ondergemiddelde enzymgehalte in hun speeksel. De Balinezen, vaak aangeduid als de „langharige Siamees”, lijken een onwaarschijnlijke kandidaat voor een hypoallergeen kattenras. Maar het is een van de weinige rassen die minder Fel D1-eiwit produceren dan andere katten, wat resulteert in minder allergische reacties bij mensen met allergieën. Balinees.

Net als de Balinezen heeft de Javaan een halflange jas die niet matt. Door het ontbreken van een ondervacht hebben ze minder vacht, wat zich vertaalt in minder allergenen. Javaanse katten zijn toegewijd, intelligent en staan bekend om hun communicatieve vaardigheden. Ze zijn gefascineerd door eten en hebben de neiging om extra calorieën te verbranden tijdens speelse kappertjes.

Devon Rex en Cornish Rex. Van de twee Rex-katten heeft de Devon zowel een kortere vacht als minder vacht. Je Devon Rex moet regelmatig zijn voetzolen en oren schoonmaken tegen ophoping van olie, maar je hebt niet zo vaak een vol bad nodig als de Sphynx of Cornish Rex. De Cornish Rex heeft meer onderhoud nodig dan de Devon, omdat ze regelmatig moeten worden gewassen om de ophoping van olie op hun huid te verminderen.

Cornish Rexes zijn actieve, nieuwsgierige, gazelle-achtige katten met een speels temperament. Alles is een spel voor de Cornish Rex en ze kunnen moeilijk te negeren zijn als ze in een sociale stemming zijn, wat meestal het geval is. Rexen zijn vastberaden extraverte mensen en liefdevol voor hun favoriete mensen. Met hun warme suède-gevoel zijn ze ook de perfecte winterse lapwarmer.

Zowel de Devon als de Cornish Rex kunnen de beste katten zijn voor allergieën; kies er een die bij je persoonlijkheid past. Net als de Balinezen hebben Siberiërs een vrij lange vacht, maar zijn ze nog steeds hypoallergeen vanwege hun lager dan gemiddelde enzymgehalte in hun speeksel. Sommigen beweren dat 75 procent van de mensen met een kattenallergie niet reageert op de Siberiër. Javaan.

Javanen hebben een halflange eenvacht en geen ondervacht, wat betekent dat ze minder vacht hebben, wat zich vertaalt in minder allergenen. De Cornish Rex moet regelmatig worden gewassen om vetophoping op de huid te verminderen, wat resulteert in een warm suède-gevoel — perfecte lapwarmer voor de winter. Omdat een intelligente, energieke Balinees iets minder Fel d 1 produceert en een enkellaagse vacht heeft, is het vaak een goede keuze voor mensen met lichte kattenallergieën, ook al is het een beetje pluizig. Als onderdeel van de Siamese familie zal het waarschijnlijk behoorlijk spraakzaam zijn.

Russisch blauw. Hier is nog een opvallend aantrekkelijke kat die minder Fel d 1 heeft dan andere rassen. Hoewel een Russian Blue een dichte, luxueuze vacht heeft, verliest hij niet veel, waardoor er minder huidschilfers rondzweven. Hij is ook een aanhankelijke pelsbal die de mythe van afstandelijke katten voorgoed verjaagt.

Hoewel zijn glamoureuze lange vacht elke week geborsteld moet worden en hij meer poept dan andere katten, hoef je je geen zorgen te maken over niezen en jeuk. Siberiërs zijn om vele redenen onweerstaanbaar, waaronder hun speelse zoetheid en verminderde allergeenproductie. De Balinees is in de meeste opzichten vrijwel identiek aan het Siamese kattenras, behalve zijn lange vacht en volle pluimstaart. Ondanks zijn lengte van de vacht staat hij bekend als een lage vervelling en hoeft hij slechts wekelijks geborsteld te worden.

oosters. Dit ras is een kruising van verschillende kattenrassen, waaronder American Shorthair, Abessinian en Siamees. Deze atletische, speelse en intelligente katten zijn matige herders die een paar keer per week moeten worden geborsteld. Als je ze met een vochtige doek inwrijft, kun je ook dood haar en huidschilfers verwijderen om allergenen tot een minimum te beperken.

Selkirk Rex. Hoewel de andere Rex-katten typisch energieke katten zijn, is de Selkirk Rex veel relaxter. Maar net als de andere Rex-katten heeft dit ras ook een golvende vacht die minimaal schilfert. Minstens een paar keer per week borstelen is ideaal om dood haar en klitten te verwijderen en om het vermogen om allergenen te verspreiden te beperken.

De populaire Siamees is misschien ook een kattenras met een laag allergeengehalte, hoewel er nog steeds....