Zijn Birman-katten hypoallergeen?

Slecht nieuws voor mensen met kattenallergieën, maar Birman-katten zijn geen hypoallergeen kattenras. Als je overweegt een kat te adopteren, maar niet zeker weet of je allergisch bent, is het aan te raden om wat tijd door te brengen in de buurt van de kat van je vriend of familie om te voorkomen dat je jeukende ogen of niesbuien krijgt. Birman-katten zijn geweldig voor eigenaren van gezelschapsdieren met allergieën, omdat deze kat weinig verharing heeft. Ze zien er donzig uit met een zijdeachtige vacht.

Birman's hebben geen ondervacht en moeten wekelijks worden verzorgd. Ze staan bekend als een buitengewoon liefdevol en aanhankelijk ras. Technisch gezien zijn Birman-katten niet volledig hypoallergeen. De allergische reacties van een Birman zijn echter meestal niet zo erg.

De vacht is niet de oorzaak van de allergische reactie, maar eerder speeksel en huidschilfers van katten. Van Javanen is bekend dat ze een van de rassen zijn die het minst vaak worden afgeworpen en regelmatig borstelen helpt om allergenen tot een minimum te beperken. Hoewel de haarloze Sphynx vaak een van de eerste rassen is waar mensen met allergieën aan denken vanwege hun gebrek aan haar, zijn deze katten niet zo hypoallergeen als je zou denken. Zoals alle katten produceert Sphynx huidschilfers, maar dit kan tot een minimum worden beperkt door regelmatig te baden - wat ook helpt om ophoping van olie op hun huid te voorkomen.

Sphynx-katten zijn vriendelijk, extravert en speels ondeugend. Dit ras is ook intelligent, nieuwsgierig en houdt van aandacht. Deze katten zullen bereid zijn om je overal te volgen en blijk te geven van hondenachtige loyaliteit en toewijding. De Birman is een energieke, spraakzame en soms eigenzinnige kat die graag tijd doorbrengt met kinderen, andere katten en honden.

En dankzij hun relaxte houding zijn Birmanen veel gemakkelijker naar de dierenarts te brengen dan sommige andere katten, dus houd je aan regelmatige dierenartsafspraken om je katachtige bestie gezond te houden. Deze katten hebben minimale verzorging nodig, maar net als veel andere katten helpt dagelijks borstelen om hun vacht gezond en schoon te houden. Als je echter echt minder allergenen in de lucht wilt hebben, kun je overwegen om een poes te kopen in plaats van een mannelijke. Volgens de legende stroomde zijn geest na de dood van een priester over in zijn trouwe kat om vervolgens over te gaan naar een volgend leven.

Visolie helpt vooral als Birmanen hypoallergeen zijn en kan hen helpen een betere vacht te ontwikkelen. Maar het is algemeen aanvaard dat in het begin van de 20e eeuw een paar katten, een mannetje en een vrouwtje, naar Frankrijk werden verscheept. De Ocicat ziet eruit als een miniatuurversie van een Ocelot en is een atletisch, energiek en zeer slim ras. Kortom, hoewel er misschien geen echt hypoallergene kattenrassen zijn, wordt vaak gedacht dat rassen die als „hypoallergeen” worden beschouwd, minder van het Fel d 1-eiwit produceren; daarom veroorzaken ze minder allergiesymptomen.

Als je een kat hebt opgepakt die min of meer hypoallergeen is, onthoud dan dat je gewoontes en routines moet ontwikkelen om je ruimte echt hygiënisch te maken en te voorkomen dat allergenen zich verspreiden en problemen veroorzaken. Krieger zegt dat een Birman gewoon een paar keer per week borstelen of kammen echt alles is wat een Birman nodig heeft om er geweldig uit te zien. Men denkt dat Balinees zijn ontstaan als gevolg van een spontane mutatie toen langharige kittens werden geboren van een Siamese kat. Als u besluit om naast uw Birman nog een kat te kopen, zijn er ook andere rassen die hoog scoren omdat ze hypoallergeen zijn.

Dat komt omdat Birmanen geen dichte ondervacht hebben zoals andere langharige rassen, waardoor hun vacht minder gevoelig is voor matvorming of verstrikking.