Vinden Birmanskatten het leuk om vastgehouden te worden?

Birmanskatten zijn liefdevol en hulpbehoevend. Ze vinden het heerlijk om bij hun baasjes te zijn wanneer ze maar kunnen. Birmanskatten houden van knuffelen en knuffelen met hun baasjes. Vinden Birmanskatten het leuk om vastgehouden te worden? Dit aanhankelijke ras speelt meestal maar al te graag de rol van schootkat.

Als ze niet in je armen kunnen zijn, zullen ze proberen zo dicht mogelijk bij je te zijn. Je kunt ze niet alleen zo vaak ophalen en vasthouden als je wilt, maar ze zullen het ook dapper van je eisen. Birmanskatten zijn liefhebbende, toegewijde metgezellen. Het zijn zachtaardige huisdieren met een lange jas die niets liever doen dan de dag aan de zijde van hun baasje doorbrengen.

Breng eerst tijd door op een veilige plek waar je kat van geniet, zoals op de bank of op zijn favoriete vensterbank. Dit betekent dat de Birman-kat al geruime tijd selectief is gefokt om uw ideale metgezel te zijn. Een van de belangrijkste kenmerken van het bezitten van een Birman-kat is hun liefdevolle persoonlijkheid, en de meeste eigenaren van Birmanskatten zullen je vertellen dat ze het leuk vinden om door hun menselijke vrienden vastgehouden te worden. Omdat ze zo gemakkelijk in de omgang en vriendelijk zijn, zijn deze katten een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen of huishoudens met andere katten of honden.

Maar verder kun je het beste gewoon loslaten als je denkt dat je je kat meer van streek maakt dan haar helpt. Om meer te drinken en uitdroging te voorkomen, raden deskundigen aan om het water op minstens een meter afstand van hun voer te houden. De dierenarts kan u helpen om mechanische problemen uit te sluiten, zoals rugpijn, pootpijn, buikpijn of iets anders waardoor uw kat misschien niet opgehaald wil worden. Een Birman-kat doet het niet echt goed als „enig kind” en zou er veel baat bij hebben om het gezelschap van andere wezens om zich heen te hebben, vooral als je weg bent.

Een kat die regelmatig lijkt te vermijden om opgepakt te worden, zal zichzelf waarschijnlijk langzaam opnieuw moeten leren kennen dat het een vrolijke, plezierige bezigheid kan zijn. Hij heeft misschien niet veel verzorging nodig, maar door zijn lange vacht is de Birman bijzonder gevoelig voor haarballen. Als uw kat in goede gezondheid verkeert, is het mogelijk dat ze in het verleden negatieve ervaringen heeft gehad toen ze werd vastgehouden. Uw dierenarts is de beste persoon om te bepalen welke vaccinaties uw huisdier nodig heeft, maar alle katten moeten een basisset krijgen.

Birmanskatten zijn gemakkelijk te trainen en worden zelfs omschreven als hondenachtig in hun gedrag: ze halen, slepen speelgoed en dekens door het huis en begroeten je aan de deur zoals een hond dat zou doen. Het is een zachtere versie van de Seal Point en een grote favoriet, zoals iedereen die naar de showresultaten kijkt, zal merken, aangezien Blue Point-klassen meestal de grootste zijn in de Birman-sectie.